Paroubek ryje do Zemana: Těžce nese, že přišel o všechna grandiózní témata

18.04.2014 15:51

Prezident Miloš Zeman prý těžce nese, že se momentálně nemůže zapsat do učebnic pomocí grandiózních témat. Podle bývalého premiéra Jiřího Paroubka (LEV 21) skončila řada projektů, o kterých Zeman rád mluvil a vkládal do nich své naděje. Hlavě státu nyní zbylo jen umořování státního dluhu, ale to se podle Paroubka nenapraví přispíváním peněz do fondu.

Paroubek ryje do Zemana: Těžce nese, že přišel o všechna grandiózní témata
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek v tiskové zprávě napsal, že zkrachoval plán na vytvoření velkoprůplavu Dunaj-Odra-Labe, nedávno skončil tendr na dostavbu Temelína a Zemanův poloprezidentský systém zhatily poslední volby do Poslanecké sněmovny. V úpadku je také Strana práv občanů - dříve zemanovci.

Hosté by si měli na recepce na Hradě nosit vlastní potraviny a nápoje

Zemanovi prý zbývá poslední vzletná myšlenka, kterou je snižování státního dluhu. „A na to se nikomu moc přispívat nechce. Zásadní průlom v nárůstu příspěvků do Zemanova fondu nepřinesla ani akce `zmalovaná vejce celebrit` z konce minulého týdne,“ uvedl Paroubek.

Takových akcí by pro umoření dluhu 1,7 bilionu bylo potřeba uspořádat několik set. „Doporučil bych panu prezidentovi, aby si při podobné akci příště hosté na závěrečnou recepci přinesli vlastní potraviny a nápoje. Tak bude pan prezident v úsporách alespoň důsledný,“ rýpl si Paroubek.

Sypat peníze do černé díry nemá význam. Řešením státního dluhu je fiskální politika

Sám ovšem na fond prezidenta Zemana odmítl přispět. Zdůraznil, že sám od roku 2001 každý rok přispěl na veřejně prospěšné účely v průměru 200 tisíc korun. Paroubek prohlásil, že raději přispívá konkrétním lidem a spolkům, protože pak má skutečně pocit, že někomu pomáhá.

„Sypat peníze do černé díry státního rozpočtu nemá žádný reálný význam. Řešení státního dluhu je ve správné hospodářské, a zejména fiskální politice státu, nikoliv v donátorství,“ upozornil Paroubek.

Bývalý premiér doporučil Zemanovi, aby se při výkonu funkce inspiroval německým prezidentem Joachimem Gauckem, který se vydal cestou duchovně-morálního vedení země.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…