Paroubek se rozčílil nad chováním vůči Assangemu. Je to neslýchané a nelidské

20.05.2017 21:40

O staženém obvinění Juliana Assange se rozepsal Jiří Paroubek na serveru VašeVěc.cz. Assange, jenž je zakladatelem serveru WikiLeaks, byl obviněn ze znásilnění. Švédská prokuratura nyní po pěti letech obvinění stáhla.

Paroubek se rozčílil nad chováním vůči Assangemu. Je to neslýchané a nelidské
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Řekněme si otevřeně, že uvěřit tomuto vykonstruovanému trestnému činu mohl jen málokdo. Spíše mně bylo divné, neboť jsem měl vždy mimořádně pozitivní představu o švédské soudní soustavě, že něco takového bylo ve Švédsku vůbec možné. Ale se zpravodajsky připravenými důkazy je možné vlastně všechno. Obvinit nevinného, odsoudit nevinného, vlastně cokoliv,“ řekl k celému případu Paroubek.

Jak dodal, Assange se skrývá před zatčením na ekvádorském velvyslanectví v Londýně. „Je to neslýchané a nelidské, jak byl život tohoto statečného muže poznamenám. A samozřejmě, pokud by vyšel ze svého de facto domácího vězení na ekvádorské ambasádě, byl by okamžitě zatčen i nyní britskou policií. A nejen zatčen, ale i předán do USA. A tam souzen zřejmě za zločin velezrady,“ dodal.

Jeden vykonstruovaný trestný čin byl tedy dle Paroubka de facto zapomenut, ale mocní tohoto světa se tomuto statečnému muži budou jistě mstít a budou usilovat o to, zničit jeho život.

Původní text ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…