Paroubek se zlobí na Schwarzenberga kvůli dekretům

20.01.2013 14:24

Slova prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga o Benešových dekretech odsoudili předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek i senátor Vladimír Dryml. Oba jeho názor rozčílil.

Paroubek se zlobí na Schwarzenberga kvůli dekretům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Vedení strany LEV 21 vyjadřuje zděšení nad právně voluntaristickým přístupem prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga ohledně neplatnosti tzv. Benešových dekretů, jak jej prezentoval v přímém televizním přenosu. Vedení národních socialistů konstatuje, že Benešovy dekrety jsou trvalou součástí ústavního pořádku České republiky,“ píše se v prohlášení.

Paroubek má za to, že Schwarzenberg zná historii, spíše bezděčně prozradil cíle své kampaně. „Zvolením K. Schwarzenberga do funkce prezidenta republiky by se otevřela po církevních restitucích také cesta pro restituce majetku šlechty a majetku zkonfiskovaného sudetským Němcům,“ varuje Paroubek.

Stejně to vidí i Dryml. Schwarzenbergova slova jsou podle něj nebezpečná a nezákonná. „Jde o účelové zpochybňování poválečného uspořádání Evropy, popírání Postupimské dohody a zpochybňování rozhodnutí vítězných mocností, které o odsunu Němců ze střední Evropy rozhoduje,” napsal senátor

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …