Paroubek to vzal z gruntu: Zkritizoval Zemana, Babiše, knížete i média

03.11.2014 20:55

Expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV 21) prohlásil, že prezident Miloš Zeman si kritiku novinářů za sprostá slova pronesená v Hovorech z Lán zasloužil. Správné prý bylo i upozornit na prezidentův návrat z Číny s letadlem PPF. Tím ale chválení médií skončilo. Vyčetl jim, že by měla všem měřit stejným metrem. Padla jména Andreje Babiše (ANO) i Karla Schwarzenberga (TOP 09) a nakonec došlo i na deník The Jordan Times.

Paroubek to vzal z gruntu: Zkritizoval Zemana, Babiše, knížete i média
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Jiří Paroubek v Brně promluvil ke studentům a hostům vysoké školy BIBs

„Nedokážu si představit například německého prezidenta Gaucka, že by v rozhovoru s médii použil stejné vulgární výrazy, které jsme mohli slyšet od českého prezidenta Zemana. Ale je třeba si uvědomit, že jde pouze o pokračování vulgárnosti jiných českých politiků, jejichž skutečným vůdcem je ‚kníže‘ Schwarzenberg, u něhož ovšem sprosťáctví média interpretovala jako důkaz jeho mimořádných intelektuálních kvalit a aristokratického původu. Pozadí sem, pozadí tam, exkrement sem, exkrement tam – nikomu to nevadilo. Tak proč by to mělo nyní vadit v případě M. Zemana? Také některé příměry A. Babiše jsou za hranicemi vulgárnosti, ale média i veřejnost to nechávají být. Zde to chápu, jde o existenci lidí zaměstnaných v Babišově tisku. Jen těžko by svého chlebodárce mohli kritizovat, pokud nechtějí přijít o místo,“ míní bývalý předseda vlády.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Tisk správně upozornil na „nestandardní“ návrat Miloše Zemana z Číny, ale se stejnou vervou by měl upozorňovat na neustálý střet zájmů miliardáře Andreje Babiše, který je jako ministr financí neustále v rizikové pozici. Paroubek ho dokonce označuje za „krále střetu zájmů“. Zdůrazňuje ale také, že současná vláda je o třídu lepší, než bylo několik předchozích, a Česká republika má právě díky ní naději na lepší budoucnost. Zato za exministra Schwarzenberga na nás divně koukali i politici zemí třetího světa.

Nakonec prozradil, že nedávno byl na dovolené v Jordánsku. A ačkoli tuto zemi rozhodně nelze označit za vzor demokracie, tamní noviny The Jordan Times obsahovaly prý vynikající zpravodajství a ještě lepší komentáře. Něčeho podobného prý nejsou česká média schopna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…