Paroubek varuje: Protesty z Duchcova můžou být všude

24.06.2013 16:53

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek varuje před podobnými protesty, jako byly o víkendu v Duchcově. Podle něj je to projev nesnášenlivosti v české společnosti, která roste. Odpovědní jsou prý hlavně politici.

Paroubek varuje: Protesty z Duchcova můžou být všude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

„Podobné extremistické akce mají velký potenciál se rychle přelít i do dalších částí republiky. Pak už ale bude stát řešit skutečně vážný problém. Chci věřit tomu, že se nečeká na první oběti na životech, aby se začal problém reálně řešit,“ píše Jiří Paroubek ve svém tiskovém prohlášení.

„Problematika romského etnika zdaleka není jen problémem Ústeckého kraje, ačkoliv v posledních letech je problematika soužití majoritního a menšinového obyvatelstva povětšinou skloňována právě v souvislosti se sociálně vyloučenými oblastmi v Ústeckém kraji. Podobných lokalit jsou ale po celé zemi stovky,“ dodává. Sám byl zvolen poslancem právě za Ústecký kraj.

Paroubek nabízí řešení, podle něj ale musí jít o dlouhodobou koncepci. „Je třeba maximálně pomoci těm skupinám obyvatel, které mají zájem o práci. Je třeba důsledně dbát na dodržování povinné školní docházky dětí. Je třeba vytvářet pracovní příležitosti. Je třeba vhodně řešit problematiku sociálního bydlení,“ vyjmenovává.

„Národní socialisté představili v minulém roce velmi propracovaný program boje proti sociálnímu vyloučení a proti kriminalitě. […] Toto naše programové řešení je volně přístupné na internetu a může jej využít vlastně kdokoliv. Lepší zneužít cizí program, než nedělat vůbec nic,“ uzavírá Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …