Paroubkova strana kvůli měnové intervenci svolává protestní shromáždění

13.11.2013 14:33

Předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek kritizuje měnové intervence České národní banky. Prý to navazuje na „hloupou tradici škrtforem“, se kterými přicházela předchozí vláda Petra Nečase. Paroubkova strana kvůli tomu uspořádá 19. listopadu demonstraci před budovou banky.

Paroubkova strana kvůli měnové intervenci svolává protestní shromáždění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek na svém profilu na ParlamentníchListech.cz uvedl, že zásahy ČNB považuje za expermient na lidech s velice nejasným výsledkem. LEV 21 kvůli tomu uspořádá protestní shromáždění 19. listopadu před budovou banky na Senovážném náměstí v Praze.

Dovážené zboží podraží. To v drtivé většině převažuje nad domácími produkty

Za zcela bezpříkladný považuje Paroubek způsob, jakým ČNB během jednoho dne snížila hodnotu koruny z 25,80 na téměř 27 Kč/EUR. Místo zabránění deflace a povzbuzení ekonomiky se prý dosáhne naprostého opaku.

Paroubek varuje, že po tomto kroku podraží dovážené zboží, což se dotkne spotřeby obyvatelstva a investic. ČNB sice argumentuje zvýhodněním nakupování domácího zboží, drtivá většina řetězců jsou ovšem ve vlastnictví zahraničních firem a nabízejí především produkty ze zahraničí.

ČNB přispěla k snížení životní úrovně obyvatel

Zdražení a zvýšení nákladů bude zahraničními producenty částečně vyřešeno snížením kvality zboží. Paroubek upozorňuje na nedávné kauzy s technickou solí nebo koňským masem v potravinách.

V konečném důsledku šéf národních socialistů varuje před snížením životní úrovně občanů. Lidé budou cítit potřebu šetřit a ne utrácet. Jedná se prý o pokračování údajně neúspěšné politiky Miroslava Kalouska.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…