Partner exhejtmanky Vaňhové a vlivný člen ČSSD byl zavražděn

18.11.2013 22:52

V pondělí navečer byl zastřelen životní partner náměstkyně ústeckého hejtmana a předsedkyně okresního výkonného výboru ČSSD Jany Vaňhové Roman Houska. Informaci přinesl deník Právo prostřednictvím serveru Novinky.cz, ParlamentníListy.cz následně zjistily další podrobnosti.

Partner exhejtmanky Vaňhové a vlivný člen ČSSD byl zavražděn
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Policie sdělila, že skutečně došlo k vraždě. Zdroje z blízkosti policejních vyšetřovatelů navíc ParlamentnímListům.cz potvrdily, že se skutečně jedná o Romana Housku, někdejšího místopředsedu okresního výkonného výboru ČSSD v Chomutově. Dále zjistily, že jeho tělo bylo nalezeno kolem 19. hodiny večerní jedním ze spolustraníků.

Okolí ho vnímalo jako rozporuplného člověka

Houska byl ve svém okolí považován za kontroverzní osobu. V říjnu roku 2003 měl najet na strážníka městské policie v Chomutově, když ho zastavil při parkování. On se však bránil s tím, že byl ze strany policisty šikanován a že si příslušník zákona přišel k újmě sám tím, když mu kopal do auta. Tehdy byl odsouzen s podmínkou.

V roce 2005 Houska vysoudil omluvu na svém kritikovi, spolustraníkovi Janu Pieglovi, který jej odsuzoval jako „neodsouzeného vyděrače”. Ten kritizoval například způsob, jakým Houska zbohatl v roce 1997 na prodeji pozemků pro chomutovský hypermarket Globus, a obvinil ho z rozkrádání krajského rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…