Pavel Fischer: Soudit Rusko. A přijedou Tchaj-wanci

18.07.2022 11:24 | Ze sítí

S blížícími se prezidentskými volbami roste i frekvence, se kterou o sobě dávají vědět potenciální kandidáti na tento nejvyšší úřad v zemi. Velmi aktivní je i Pavel Fischer, jeden z těch, kteří se o prezidentský post pokoušeli i před pěti lety, kdy ale nedostál svým ambicím a nedostal se ani do druhého kola volby. I letos má ty nejvyšší ambice a využívá pro jejich naplnění naplno i sociální sítě.

Pavel Fischer: Soudit Rusko. A přijedou Tchaj-wanci
Foto: Repro ČT
Popisek: Senátor a neúspěšný kandidát na prezidenta Pavel Fischer

V jednom z aktuálních příspěvků, který vložil Pavel Fischer na svůj Twitter, zmiňuje počet ukrajinských obyvatel, kteří byli dle jeho názoru odvlečeni na ruské území. Podle Fischera je třeba se takovému jednání postavit a zodpovědné lidi odsoudit.

„Rusko už odvleklo na 2 miliony civilních obyvatel pryč z území Ukrajiny. Tomu se říká únos. Může jít obchodování s lidmi. A jde o válečný zločin. Je naší povinností postavit všechny odpovědné před tribunál, jinak bude spirála násilí pokračovat,“ píše Fischer, ale jak mu připomínají někteří diskutéři, neuvádí ani žádné řešení a dokonce ani žádný zdroj, ze kterého informace o počtu unesených Ukrajinců čerpá.

„Tím, že na to budeme z dálky hledět, nikoho nikam nepostavíme,“ poznamenal další diskutér.

„Z Ukrajiny do Ruska odcházejí statisíce lidí už dlouhé roky, idiote,“ vyjádřil se hodně kriticky k situaci v Rusku přispěvatel, který Fischera evidentně nepodporuje.

 

Spousta ohlasů ale byla naopak pozitivních. 

„Oni to tak dělali vždycky... Před soud musí, jinak by svět nemohl dál existovat,“ souhlasil s Fischerem jeden z diskutérů a nebyl sám.

 

To ale není vše, čím se senátor Pavel Fischer na Twitteru v poslední době prezentoval.

V pátek tam např. informoval o chystané návštěvě tchajwanského premiéra v České republice a o senátní schůzi, která je v této souvislosti svolána.

„Příští týden je na návštěvě ČR předseda parlamentu Tchaj-wanu. Rozvoj vztahů mezi ČR a Tchaj-wanem se bude věnovat také schůze senátního výboru 19. července,“ napsal na Twitter a přiložil i pozvánku na schůzi Senátu, která se tím bude zabývat.

 

To ale nesklidilo velký ohlas a kromě jednoho dotazu na online přenos jednání se senátor dočkal jen poznámky, která odkazuje na kontakty předsedy Senátu Vystrčila s Tchaj-wanem a na podle diskutéra nulový užitek, který to České republice přineslo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: MaA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…