Pavel Novotný (ODS) ženě: Už aby ses dusila na ventilátoru. Vypadla na něj další strašná věc

19.01.2022 21:10 | Ze sítí

Fialova vláda ve středu rozhodla, že očkování proti nemoci covid povinné nebude, a jeho známý zastánce, řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS), je vzteky bez sebe. Jak je jeho zvykem, upustit páru se odebral na sociální síť, kde vyslovil přání, aby všichni neočkovaní byli šikanováni. A těm, kteří si dovolili mu odporovat, nakonec popřál to nejhorší. A nebylo to poprvé, co se do těchto vod vydal.

Pavel Novotný (ODS) ženě: Už aby ses dusila na ventilátoru. Vypadla na něj další strašná věc
Foto: Repro Youtube
Popisek: Pavel Novotný

Starosta Novotný, silný hlas z ODS, která je součástí nové vlády, konzistentně vystupuje proti všem, kteří odmítají nechat se proti covidu naočkovat. Na podzim loňského roku vehementně propagoval, aby bylo povinné očkování ve firmách. „Zaměstnavatel by měl mít právo požadovat po zaměstnancích povinné očkování,“ psal na svém facebooku.

A aby toho nebylo málo, volal v říjnu i po nových nemocničních pravidlech pro neočkované, které chtěl jako černé ovce nechat označkovat: „Neočkovanými se plní nemocnice, trochu mi vadí, že nejsou nějak označení, aby se s nimi mohlo mluvit a trpělivě jim říkat, že jsou k sobě i ostatním bezohlední debilové,“ nebral si servítky. „Chtělo by to uzákonit, lhůta a rovnou na dlažbu,“ hovořil o vymáhání takového opatření.

Když o dva týdny později přišel tehdy ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) s vyhláškou o povinném očkování proti covidu-19 pro vybrané skupiny obyvatel, mnul si člen ODS Pavel Novotný ruce.

Radost ale opadla, když Vojtěchův nástupce Vlastimil Válek (TOP 09) shodil v druhé polovině ledna vyhlášku ze stolu. „Nechceme prohlubovat příkopy,“ oznámil dnes premiér Petr Fiala na tiskové konferenci, kde sdělil důvody, proč povinné očkování není vhodné. Spornou vyhlášku o povinném očkování schválila vláda Andreje Babiše (ANO), měla se týkat lidí nad 60 let a vybraných profesních skupin.

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20677 lidí

Impulzem zrušení vyhlášky mohl být i fakt, že veřejný ochránce práv Stanislav Křeček se připojil jako vedlejší účastník řízení u Ústavního soudu k návrhu skupiny senátorů na zrušení části vyhlášky o povinném očkování proti covidu. Dorazilo mu od profesí několik tisíc stížností, v nichž s tímto povinným očkováním vyjádřily nesouhlas.

V neposlední řadě je fakt, že v Česku v současnosti řádí varianta omikron, vůči které nejsou současné vakcíny tolik účinné. Odborníci se také shodují na tom, že omikron, který se šíří rychle a jehož průběh je obecně bezpříznakový, může zafungovat jako přirozená imunizace společnosti.

Novotného radost tak rázem opadla a na sociální síti si vybil vztek na odpůrcích očkování proti nemoci covid-19.

Na začátku sporu stálo vyjádření Novotného, že by neočkovaní měli být šikanováni, pravil tak v souvislosti s kauzou tenisty Novaka Djokoviče, který se kvůli odmítání očkování nedostal na Australian Open: „Já jsem pro šikanu neočkovaných. Djokovič krásně trápen, jen houšť. To hloupé právo se neočkovat má být zachováno, ale je zásadní takové lidi terorizovat a dávat jim všemi prostředky najevo, že je jimi po zásluze pohrdáno. Jsem tedy průběhem věci zcela uspokojen,“ těšilo jej, že sportovec prohrál soud o zrušené vízum a nemůže obhajovat titul.

Na jeho tweet o chvíli později zareagoval bývalý člen pirátského vládního týmu Ondřej Dostál, o němž se jednu dobu hovořilo i jako o možném kandidátovi na post ministra zdravotnictví v nové vládě Petra Fialy. Novotného označil za „postiženého“: „Já nejsem pro šikanu Pavla Novotného, neměl by být ani terorizován. Což se v Bibli nepíše, ‚kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou‘? Evangelia naštěstí nezakazují dělat si z podobně postižených legraci,“ zněla jeho reakce.

Proti Novotnému si přisadila i spisovatelka Jita Splítková: „A pak se divíme, že zlo vyhrává... bych Pavku šťouchla grilovací jehlou, že už je v jateční váze, ať s tím něco dělá... no, jestli má tři šmakulády v těle a ty opravdové, tak už to je vlastně jedno...,“ rýpla si do starosty městské části Praha-Řeporyje.

Netrvalo dlouho a od Novotného následovala nemilosrdná kanonáda ostrých slov: „Už aby ses dusila na ventilátoru a v slzách prosila doktory o život,“ odpověděl nevybíravě spisovatelce.

Tato žena ale rozhodně nebyla první, které popřál zdravotní problémy. Ostatně se tak vyjádřil na adresu všech, kteří kvůli protiepidemickým opatřením a povinnému očkování vyrazili do ulic. „V žádném případě bych nikomu nepřál trochu toho dušení při čekáníčku, až se uvolní po někom mrtvém ta umělá plicní ventilace. Lůza je slabé slovo. Plebs také,“ připsal ironicky k fotografiím z protestu z října 2020.

„To bych pořád paušalizoval. Tohle jsou duševní mrzáci nehodní elementárního soucitu či pochopení,“ dodal závěrem na adresu demonstrantů starosta Pavel Novotný.


 


 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…