Pavel Novotný, klystýr pro ODS. Je Bůh, a hned vedle Havel. V drsné debatě připomněli i smrt Ivety Bartošové

15.01.2020 20:56

Na facebookovém profilu starosty Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) se začátkem roku rozjela vášnivá debata o kvalitách a nekvalitách novináře Petra Holce, který o Novotném sepsal komentář, jenž mu ne zcela sedl. Přispěl do ní i známý český bulvární novinář David Zápal.

Pavel Novotný, klystýr pro ODS. Je Bůh, a hned vedle Havel. V drsné debatě připomněli i smrt Ivety Bartošové
Foto: Repro Youtube
Popisek: Pavel Novotný

Celé to začalo, když začátkem ledna Pavel Novotný na svém facebookovém profilu napsal: „Kdo znáte Petra Holce, prosím vyřiďte mu, že má špatný úsudek, nerozumí politice a já s ním nemluvím. Taková drzost. Počkej. Jednou budeš prosit. Ale to mám z toho, že se googluju. On to má z toho, že nemá talent.“ 

Petr Holec je novinář, který před měsícem sepsal komentář o řeporyjském „extrémním starostovi“, kvůli kterému mu zřejmě Novotný, zdá se, nemůže přijít na jméno. 

V článku pro Blesk.cz Holec například Novotného označil za „exhibicionistu“, který v ruské státní televizi předvedl „klystýr“, na který tam hned tak nezapomenou. Dostane od Novotného klystýr i ODS, ptá se Holec čtenářů Blesku už v titulku článku. 

A pod příspěvkem Pavla Novotného se na Facebooku v oněch prvních lednových dnech a vzácných dnech nového roku 2020 rozjela živá diskuse hodnotící novinářské kvality či možná nekvality páně Holcova.  

„Měl jsem ho v povědomí jako docela rozumnýho,“ napsal uživatel Facebooku s přezdívkou Jean Mizzard s tím, že když narazil někdy na nějaký Holcův komentář, tak se „nijak nevzrušil“. „Zpozorněl“ prý, až když Holce spatřil v „nějakém debatním pořadu ČT k poslední manifestaci Milionu chvilek na Václavském náměstí“. „Podle něj dělají úplně všechno špatně. Za ním byla velká obrazovka s živým obrazem zaplněného Václaváku a on mele, „jestli se tam dnes sejde pár stovek lidí, tak to bude špatně“ apod. „Pak začal radit, co bude muset Milion chvilek, potažmo p. Minář, do budoucna udělat, a to že už bude úplně špatně. Fakt hlava,“ dodal.

„Viděl jsem a bylo mi zle,“ reagoval známý český bulvární novinář David Zápal, který psal pro deník Super například o smrti Ivety Bartošové ZDE. „To už je moc! Iveta Bartošová se zabila kvůli špatnému svědomí, tvrdí muž, který bivakuje v jejím domě,“ uvádí krátce po jejím odchodu svůj článek expresivním titulkem. „Chápu, že ČT se snaží být vyvážená, ale i ten druhý si přisazoval a na ty pindy Holce nijak kriticky nereagoval, bylo to tristní,“ dodal Zápal.  

Uživatele Facebooku José de Kyni zase zajímalo, jestli se tedy Minář kritizovat nesmí. „Proč by nesměl? Ale Holec to dělal tak, že kritizoval p. Mináře za nesmysly, který mu předtím sám přisoudil,“ napsal Mizzard. 

„Když začínal v Reflexu, tak psal dobře,“ napsal Zdeněk Bajčan. „No, jasně. Asi z tý doby jsem ho měl za rozumnýho. Jó, tenkrát Reflex. To byl víc než časopis (beze srandy),“ reagoval Mizzard.    

„Znám ho léta ještě z Instinktu a Reflexu a vyřizovat mu nic nebudu, protože s tím, co dělá teď, nehodlám mít nic společného,“ napsal tak trochu tajemně Jan Dušek.

David Zápal následně ještě přitvrdil a opřel se do média, pro které Holec píše, portálu Info.cz. Ten nedávno neblaze proslul ve spojitosti s kauzou skrytého PR ve prospěch „žehlení“ mediálního obrazu Číny placeného firmou PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, které zařizovala firma jednoho z redaktorů Info.cz a zároveň i jeho jednatele Tomáše Jirsy. 

Zápal ve své promluvě dokonce odkázal i na ParlamentníListy.cz, kdy k nim Info.cz přirovnal. Info.cz podle něj loni „přešlo na stranu zla“. Uživatel Facebooku Radek Burda si na to konto ovšem ze Zápala vystřelil, a to s odkazem k jeho práci coby „novináře bulváru“. „Ty vole, Zápal strana Zla, jo? Von je teď u vás a taky visí před Bartošový vilou na stromě, až půjde s odpadky,“ napsal Burda.  

 

Zápal se ovšem nenechal vykolejit a reagoval. „Soudruhu, ano, Holec je jednoznačná strana zla. Já jsem ztělesnění dobra, nejvyšší patro nebe, hned vedle Boha a Havla,“ zahájil svou promluvu. „Bartošové jsem nikdy u baráku na stromě nevisel, nic takového u té nevyléčitelné alkoholičky nebylo třeba dělat. Já jsem byl ale možná poslední, kdo se ji snažil zachránit,“ dodal. „Pár dnů před smrtí jsem ji přemlouval, ať si nechá pomoct, jinak že brzy umře. Bohužel to bylo marný. Co jsi pro ni udělal ty, nadšený hltači bulváru?“ napsal. 

„Já si kupoval ty tvoje noviny, abys nescip hlady,“ reagoval nesmlouvavě Burda. „Který, ty hysterický princátko? Já v novinách už deset let nedělám. A jak ses tedy snažil pomoci Ivětě?“ napsal Zápal. 

Uživatele Facebooku Františka Štorka zase zajímalo, jestli to Zápal s tou stranou zla myslí vážně. „Na straně zla? To jako vážně?“ napsal Štorek. „Ano, to jako vážně. Ještě nějaký dotaz?“ reagoval Zápal. 

Uživatelka Facebooku Lenka Jadrná se nicméně Holce zastala. „Fakt? Holec je jeden z nejobjektivnějších novinářů, který nakládá všem,“ napsala v diskusi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…