Pavel Novotný, výkladní skříň ODS! Ben Kuras odpovídá na sprosté urážky

19.09.2020 11:51

Přestřelka odstartovaná v pravidelné rubrice PL spisovatele Benjamina Kurase pokračuje. Poté, co na něj Novotný vystřílel celou zásobu sprosťáren, se ke slovu dostává opět spisovatel. Domníval se, že by Novotný mohl mít po otci smysl pro humor. Ale zřejmě se bere vážně. „Ten narcis si dokonce o sobě vede monitoring, aby mu neuniklo, co se kde o něm špitne a zřejmě tráví daňovými poplatníky placený čas se jím denně probírat,“ poznamenal Kuras. A dodal, že pokud někdo potřeboval důkaz nepříčetnosti, to, čím ho Pavel „výkladní skříň ODS“ Novotný zahrnul, postačí.

Pavel Novotný, výkladní skříň ODS! Ben Kuras odpovídá na sprosté urážky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spisovatel a publicista Benjamin Kuras

Ve svém pravidelném čtvrtečním Obzoru komentoval spisovatel a překladatel Benjamin Kuras mnohé. Porušil však svou zásadu, že nebude komentovat českou politiku, a vyjádřil se k působení starosty Řeporyjí Pavla Novotného (ODS). „Nedovedu si představit typ Pavla Novotného v politice žádného jiného státu, tedy s výjimkou možná nějaké Lidové republiky Unga-Bunga. Znám dobře jeho tátu jako vtipného a vystupováním noblesního pána, tak o to víc mně chápání tohoto fenoménu uniká.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

Jednu dobu jsem si myslel, že to je specifická, originální, dobře vymyšlená a dobře hraná role nějakého šaška z commedie dell´arte, který schválně drmolí tak, aby mu z poloviny nebylo rozumět a z té druhé poloviny provokoval. Ale čím dál víc si myslím, že taková role by ke zvládnutí vyžadovala mnohem vyšší intelekt, který by alespoň občas tou rolí prosvítal, jakoby spiklenecky pomrkával, hele tohle byl fór, neberte to vážně. Ten tam ale chybí. V poslední době se mně zdá, že se začal sám brát vážně, a tím se stává případem psychiatrickým.“

Od Novotného pak přišla mnohem obsáhlejší a mnohem ostřejší kritika. Předně Novotný jen tak na okraj uvedl, že ho na pokyny kriminálky soudně zkoumali, dali mu 600 otázek a výstup pak běžel u soudu.

Ale pak se pustil do Kurase samotného: „Hele, co z vás se stalo za DEBILA, to jsem čuměl i já.“ Pochválil Kurasovu ranou tvorbu s tím, že to bude jeho jediná pochvala. „Stal se z vás kretén takový, že jeden zírá,“ prohlásil Novotný a označil Kurase za rasistického pozéra a xenofoba, který se začal tahat s rasistickou xenofobní chátrou. Také ho označil za pozéra, co se týče židovského náboženství, protože k němu Kuras konvertoval v roce 1974.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Vyčetl Kurasovi jeho postoj při migrační krizi, kdy prý znevažoval víru migrantů jako „mor západní civilizace“. „Vedl a dodnes vede o migraci tak ubohé řeči, že bych tě nakopal do prdele, tebe, který jsi sám byl uprchlík a Británie se na tebe taky mohla vysrat, ty odmítači přijímání uprchlíků,“ nadával spisovateli dál. Osočil ho, že šíří nenávist, živí „nejodpornější lidské předsudky“ a vymetá akce „vyhlášených xenofobních zmrdů“ a mnohá další obvinění a napadení, spojená mimo jiné i s tímto periodikem.

Benjamin Kuras pro ParlamentníListy.cz na tento seznam osočení reagoval: „Někde v zapadlém koutku hloubi duše jsem se pořád ještě domníval, že syn slavného komika by mohl mít alespoň špetku smyslu pro humor, a že všechny ty jeho nesrozumitelné vulgární tirády jsou jen dobře nacvičená taktika na upoutání pozornosti, podle bonmotu Oscara Wildea ‚je lepší, když se o vás mluví špatně, než když se o vás nemluví vůbec‘.

Jenže tato jeho reakce na ‚šaška z ‚commedie dell´arte‘, míněného jako pocta, prozradila, že on se opravdu bere vážně a sebeobdivně jako politik, řečník, demokrat a intelektuál. Ten narcis si dokonce o sobě vede monitoring, aby mu neuniklo, co se kde o něm špitne a zřejmě tráví daňovými poplatníky placený čas se jím denně probírat.“

„Potřeboval-li někdo důkaz nepříčetnosti, těžko bude hledat lepší, než tento řetěz syntakticky rozplizlých vulgarit. Těžko taky bude hledat lepší důkaz, do jaké vulgární stoupy spadla česká politika. Tak tohle je výkladní skříň dnešní ODS. Určitě jí získá hodně nových voličů,“ poznamenal ironicky spisovatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…