Pavel Šafr věští temnou budoucnost: Babišův režim. Projdeme si peklem. Část lidí bude zhanobena, část zatčena, někdo se i ztratí

28.05.2017 15:10

Šéfredaktor deníku Forum24.cz Pavel Šafr se na svém serveru zamyslel nad tím, že se blíží hodina pomsty předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Jak bude vypadat režim po volbách? Ptá se.

Pavel Šafr věští temnou budoucnost: Babišův režim. Projdeme si peklem. Část lidí bude zhanobena, část zatčena, někdo se i ztratí
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Šafr úvodem poznamenává, že průzkumy veřejného mínění ukazují, že Babišovy skandály nemají vliv na volební preference. Důvody jsou podle jeho slov dva – že masová média vůbec neplní svou funkci obrany veřejnosti a že třetina aktivních voličů touží po vládě pevné ruky. „Morální otázky jsou těmto lidem zcela ukradené. Celý slavný boj proti korupci byl jen výrazem touhy části veřejnosti změnit politický systém,“ konstatuje. 
 
Domnívá se, že naplní-li se předvolební průzkumy, stane se Andrej Babiš po vítězných volbách předsedou vlády. „Hlavní otázkou však je, kdo Babišovi k moci pomůže tím, že s ním utvoří koalici. Nejpravděpodobnějším Babišovým partnerem je Křesťanská a demokratická unie. Když ji ovšem spojení se Starosty nestáhne pod hranici volitelnosti,“ dodal a zmínil i část ODS. 

„Jak potom bude vypadat Babišův režim? Půjde opravdu o čistou diktaturu? To by bylo moc primitivní. Babiš nemá jasný program, protože není politik. K fanatické diktatuře nemá ani žádnou ideologii. Jisté je ale to, že bude dál rozšiřovat a upevňovat svou moc. Protože to je jeho základní životní náplň. Za posledních 25 let nedělal nic jiného,“ podotkl se slovy, že je také jisté, že se bude mstít za skandál kolem Čapího hnízda a vládní krizi. 

  • Původní text ZDE

„Babišovým nepochybným cílem je držet ministerstvo vnitra, ministerstvo spravedlnosti a přirozeně ministerstvo financí. To je totiž trojúhelník moci. Nejvíce se těší na ministerstvo vnitra, protože doslova miluje policejní svazky,“ dodal. Míní, že pak přijde Babišova hodina pomsty, kdy klíčovou zbraní bude nepochybně difamace a očerňování. Část lidí pak podle něj bude zhanobena, část zatčena, sem tam se prý i někdo ztratí.  

„Je zcela jisté, že Babišův režim skončí špatně, protože jeho hnutí nemá žádný ideový fundament a stojí čistě na kariérismu. A to je pro udržení moci zoufale málo. Ale než se Babišova moc zhroutí, projdeme bohužel peklem. A skutečnou odpovědnost za to peklo ponesou ti, kdo Babišovi pomáhají, protože nejsou ochotni vidět zásadní nemravnost a principiální nepřijatelnost hnutí ANO,“ uzavřel Šafr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…