Pavel Zeman musí skončit, hned! Alena Vitásková vydala manifest

16.11.2019 15:35

Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková, která se sama veřejnosti představuje jako předsedkyně Institutu Aleny Vitáskové, spisovatelka, nositelka státního vyznamenání uděleného prezidentem republiky, občanka poškozená státem, sepsala spolu s kolegy manifest, v něž žádá právo a spravedlnost. Má na mysli odvolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana z funkce, ale zdaleka nezůstává jen u toho.

Pavel Zeman musí skončit, hned! Alena Vitásková vydala manifest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Alena Vitásková se cítí být poškozena tímto státem a v manifestu, který sepsala spolu s několika kolegy žádá, aby se spravedlnosti dostalo nejen jí, ale i dalším občanům, které podle jejího názoru poškodil tento stát.

Sluší se připomenout, že Vitásková byla obžalována např. ze zneužití pravomoci úřední osoby ve věci schvalování výstavby solárních elektráren na Chomutovsku. V této věci byla však uznána nevinnou. Podle Krajského soudu v Brně se Vitásková nedopustila trestného činu.

Anketa

Má Tomio Okamura vaši důvěru?

86%
14%
hlasovalo: 31581 lidí

Vitáskové se zdá, že třicet let po sametové revoluci nerozhodují v této zemi politici zvolení občany, ale úzká skupina státních zástupců, která je údajně propojena s podsvětím a dokonce i s některými soudci. Tato úzká skupina prý nedopřeje klidu poctivě pracujícím lidem, kteří tento stát živí. A pokud státní zástupce udělá chybu a obviní nevinného člověka, čímž mu změní život, stejně se mu prakticky nic nestane, což je podle Vitáskové zcela nepřijatelné.

„Žádáme, aby bylo odvoláno vedení NSZ s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem v čele. Požadujeme rovněž odvolání státních zástupců, kteří se na úpadku spravedlnosti v naší vlasti prokazatelně podílejí. Žádáme, aby byl upraven zákon a zřízen speciální orgán pro šetření kárných žalob a trestné činnosti státních zástupců s pravomocí prošetřovat i žalovat s možností řešit případy i zpětně. Žádáme, aby tento orgán byl postaven pod dohled veřejnosti – zřízení tribunálu lidu – malé poroty (12 osob), velké poroty (24 osob),“ volá Alena Vitásková.

Pode Vitáskové je tu řadě občanů bezdůvodně blokován majetek, přičemž jeho zablokování se děje takřka mrknutím oka, ale jeho odblokování může trvat roky. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman a jeho podřízení mají prý na této situaci značný podíl a právě proto musí skončit.

Vitásková proto na závěr ještě jednou shrnula své požadavky v celkem osmi bodech:

„Žádáme stát, aby začal chránit své občany.

Žádáme, aby byl okamžitě odvolán NSZ Pavel Zeman i s celým vedením.

Žádáme, aby byl přijat zákon o osobní zodpovědnosti státních zástupců (jak v majetkové, tak v trestní rovině).

Žádáme, aby stát skoncoval s nesmyslným vazebním omezením svobody a důkladně nepodloženým obestavováním majetku.

Žádáme, aby byl zřízen speciální orgán pro šetření kárných žalob a trestné činnosti státních zástupců s pravomocí prošetřovat a žalovat s možností řešit případy i zpětně.

Žádáme, aby tento orgán byl postaven pod dohled veřejnosti – zřízení tribunálu lidu – malé poroty (12 osob), velké poroty (24 osob).

Žádáme, aby oběti a svědci proti těmto lidem, byli náležitě chráněni, tak jak je tomu v civilizovaných zemích.

Žádáme, aby občané poškození státem byli řádně odškodněni a stát byl za toto odškodnění odpovědný, a to i zpětně.“

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…