Pavel vytočil Rajchla ke zvláštnímu vysílání: Nejostudnější řeč v dějinách ČR. Ten člověk ztratil soudnost

08.05.2023 21:54 | Ze sítí

Hanba. Předseda politické strany PRO – po „ostudném“ projevu z úst prezidenta Petra Pavla k dnešnímu 78. výročí konce druhé světové války v roce 1945 – přednesl k tomuto významnému svátku své vyjádření, v němž odmítl překrucovat historii. „Za alarmující považuji zejména tu skutečnost, že k přepisování světových dějin sahaly v minulosti vždy a výhradně pouze totalitní režimy,“ zdůraznil Rajchl.

Pavel vytočil Rajchla ke zvláštnímu vysílání: Nejostudnější řeč v dějinách ČR. Ten člověk ztratil soudnost
Foto: Facebook Jindřich Rajchl
Popisek: Jindřich Rajchl vysílá k výročí konce 2. světové války

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28094 lidí

Úvodem se Rajchl velmi kriticky vyjádřil k proslovu Petra Pavla k výročí konce druhé světové války: „Dnešní den je velmi významný. Projev Pavla považuji za ostudný. Je mi nesmírně stydno, když vidím, jak se připomíná současné výročí. A snaha o přepisování dějin je směšná a naivní. Lidé, kteří mají vzdělání, vědí, jak druhá světová válka probíhala, a na ty snahy nemohou životě naskakovat,“ poznamenal.

Započal svůj projev k dnešnímu svátku, k 8. květnu: „Obracím se na vás se svým projevem v dnešní vzácný den, který je v mé optice druhým nejvýznamnějším svátkem naší země. Zatímco 28. října slavíme vznik našeho společného státu, v dnešní den si připomínáme definitivní poražení nejzrůdnějšího režimu světové historie, jenž se snažil o naše vyhlazení.

Je proto namístě poděkovat těm, bez jejichž přičinění by samostatná Česká republika byla jen krátkou historickou epizodou. Na prvním místě jsou to vojáci Rudé armády, bez jejichž nespočetných obětí, by nikdy nedošlo ke klíčovému obratu ve válce v bitvě u Stalingradu, a Hitlerova vojenská mašinérie by tak definitivně ovládla celý starý kontinent.

Stejně tak se sluší poděkovat i spojeneckým armádám, které i přes obrovské ztráty dokázaly provést vylodění v Normandii, otevření druhé fronty a významně tak přispět k rychlejšímu pádu nacistické třetí říše.

V této souvislosti bych chtěl důrazně odmítnout jakoukoli snahu o přepisování této nezpochybnitelné historické faktografie ze strany našich politiků a mainstreamových médií, jež se podle aktuální společenské poptávky až křečovitě pokoušejí o zvyšování či snižování zásluh ze strany té které velmoci, té, která je právě v kurzu.

Nesouhlasil jsem se snahou o vymazání zásluh spojeneckých vojsk komunistickým režimem před rokem 1989, a stejně tak nesouhlasím se současnou relativizací role Rudé armády, která měla lví podíl na osvobození naší země a na definitivní porážce nacistické osy zla ve druhé světové válce.

Aktuální snahu vyzvednout roli Ukrajiny, jejíž občané patřili k nejčetněji kolaborujícím skupinám s hitlerovským režimem v celé Evropě, považuji za směšný a ostudný pokus o přepsání moderních dějin naší země i celého evropského kontinentu.

Za alarmující považuji zejména tu skutečnost, že k přepisování světových dějin sahaly v minulosti vždy a výhradně pouze totalitní režimy. Demokracie se totiž za svou historii nestydí a nebojí se jí. Tento fakt vypovídá o současné politické situaci v naší zemi až mrazivě pravdivou výpověď.

V neposlední řadě bych rád složil hlubokou poklonu českým a slovenským legionářům, kteří se rozhodli opustit naši zemi a bojovat o její svobodu po boku sovětských, britských a amerických spolubojovníků. Patří jim naše obrovské uznání a vděk za jejich nasazení a často za oběť nejvyšší, kterou na oltář svobody a suverenity naší země položili. Je ostudou, že jména jako Mikuláš Svoboda, Bedřich Homola, Václav Šára, Alois Liška, Josef Bartík, Josef Berounský, Bohumil Boček a mnohá další pomalu upadají v zapomnění a naše mladá generace už v podstatě nemá nejmenší tušení o existenci hrdinů našeho národa,“ zmínil ve svém projevu Rajchl.

Před svým živým facebookovým vysíláním Rajchl předeslal, že dnešní projev Petra Pavla k výročí kapitulace nacistického Německa považuje za „nejostudnější politickou řeč v dějinách samostatné České republiky“.

„Nesmělé kuňkání, neustálé přeřeky vyústily ve zcela nesouvislý tok prázdných floskulí. Adorovat v souvislosti s osvobozením naší země Ukrajinu, jejíž převážná část po většinu trvání druhé světové války kolaborovala s Hitlerem, a ani slůvkem nezmínit český odboj či naše legionáře bojující za naši zemi na straně Velké Británie i SSSR, pak ani nemohu komentovat, protože mě žádná slušná adjektiva nenapadají.

Přirovnat rozsah konfliktu na Ukrajině k rozsahu druhé světové války už může pouze člověk, který ztratil jakoukoliv soudnost. Je mi stydno, když sleduji tu bezbřehou servilitu, která je tak vlastní všem zaprodancům v historii našeho národa – ať už ve vztahu k SSSR před rokem 1989, nebo ve vztahu k EU a k Ukrajině v současné době. Petr Pavel je jeden z mála, který dokonce stihl obojí,“ řekl Rajchl k Pavlovu „ostudně podbízivému proslovu na Vítkově“.

„Možná jste si všimli, že jsem v celém textu nepoužil termín ‚prezident‘. Učinil jsem tak zcela záměrně, neboť to, co jsme dnes museli vyslechnout, není funkce nejvyššího ústavního činitele České republiky absolutně hodné. Za mě to byla jedním slovem hanba,“ napsal Rajchl ve facebookovém příspěvku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zvolení P.Pavla,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseostravsky , 08.05.2023 23:20:03
presidentem ,naše země klesla na úplné dno zla!

|  26 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…