Pehe pranýřuje Babiše: Nekoncepční, neurotický, arogantní chaot

19.12.2020 7:50

S premiérem Andreje Babišem a jeho hnutím to jde z kopce, všímá si politolog Jiří Pehe. A to i přesto, že ANO vede v průzkumech stranických preferencí, poslanci schválili rozpočet na příští rok a ODS pomohla schválit nižší daně. „Krize veřejnosti ukázala Babišovu pravou tvář nekoncepčního, neurotického a arogantního chaota,“ píše v komentáři pro Novinky, což podle něj nahrává politikům jako je Ivan Bartoš nebo Vít Rakušan, kteří se stále více jeví jako „ztělesnění politické racionality“.

Pehe pranýřuje Babiše: Nekoncepční, neurotický, arogantní chaot
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

„Babiš a jeho hnutí ANO jedou z kopce, přičemž bude i pro pověstný Babišův PR tým problémem tuto stále se zrychlující jízdu zastavit. Premiéra, který prý všechno „zařídí“, totiž táhne směrem dolů těžké závaží nekompetence a chaosu, kterými se zapsal do povědomí veřejnosti v tomto pandemickém roce,“ říká Pehe.

Bez problémů by Babiš vyhrál příští sněmovní volby, kdyby do České republiky nedorazila koronavirová krize. „Nejednotná opozice by se dál jevila ve světle jeho zdánlivě úspěšného spravování země slabá, ba neschopná,“ pokračuje politolog. „Průběh koronakrize u nás ukázal, že Babiš je politik jen do dobrého počasí a že na roli krizového manažera nestačí,“ dodává.

Anketa

Bude rok 2021 pro Českou republiku lepší než rok 2020?

22%
72%
6%
hlasovalo: 13001 lidí
Zejména koalice Pirátů a hnutí Starostů a nezávislých nepochybně dělá premiérovi velké starosti. „Koalice Pirátů a STAN by už teď podle průzkumů hnutí ANO porazila,“ píše s tím, že Babiš nemá příliš mnoho nástrojů, jak zastavit pomalý, ale setrvalý odliv svých voličů.

„Nejhorší zprávou pro Babiše ovšem je, že krize, která veřejnosti ukázala jeho pravou tvář nekoncepčního, neurotického a arogantního chaota, bude do voleb stěží u konce,“ naráží na souboj s Evropskou unií o audity konstatující, že je Babiš v konfliktu zájmů.

„A co hůř, politici, jako jsou Ivan Bartoš nebo Vít Rakušan, jakož dokonce i politici některých Babišem vysmívaných ‚tradičních stran‘, se i zásluhou premiérova chaotického chování jeví stále více jako ztělesnění politické racionality,“ uzávírá Pehe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…