Pekarová Adamová: TOP 09 rozhodně není mrtvá, i když by ji takovou rádi viděli. Pak odhalila svůj spor s Pospíšilem

04.08.2018 14:41

První místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se v rozhovoru pro server Novinky.cz vyjádřila k možné koalici v Praze s hnutím ANO. Ona sama pro není, i když předseda strany TOP 09 Jiří Pospíšil takovou možnost dříve nevyloučil.

Pekarová Adamová: TOP 09 rozhodně není mrtvá, i když by ji takovou rádi viděli. Pak odhalila svůj spor s Pospíšilem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová

Pekarová Adamová prozradila, že topkaři se nyní chystají na volby. „Do senátních voleb jsme postavili 14 kandidátů, ať už vlastních nebo koaličních, snažili jsme se v obecních volbách postupovat podobně,“ zmínila Pekarová Adamová.

Následně pohovořila i o sporech mezi zakladatelem strany Miroslavem Kalouskem a současným předsedou Jiřím Pospíšilem. „Je běžné, že jsou různé názory i ve stranách, které jsou jasně ideologicky zakotvené, což je případ TOP 09. Tento spor není významný, spíše tomu napomohla medializace. Je zcela unikátní situace, že oba bývalí předsedové jsou ve straně stále aktivní,“ řekla. 

Pekarová Adamová si ani nemyslí, že by straně chyběl nějaký jasnější leadership, jak o tom mluvil Miroslav Kalousek. Pospíšil podle ní udělal za devět měsíců dost práce na tom, aby strana uspěla v komunálních volbách. „Dohodnout se s některými bližšími partnery nebylo snadné, ať už se STAN, se kterými v Praze kandidujeme společně, nebo s KDU-ČSL. V malých městech spolupracujeme i s ODS a místními sdruženími. TOP 09 není žádnou mrtvou stranou, jak by ji rádi mnozí konkurenti viděli,“ poznamenala Pekarová Adamová.

Původní text ZDE.

A co řekla k situaci, kdy by straně nevyšly komunální volby? „Ve chvíli, kdy ty volby dopadnou opravdu mizerně, tak je logické, a je to slušné v každé politické straně, aby vedení, které tu stranu do voleb vedlo, dalo k dispozici svoje funkce. Považovala bych to za běžnou praxi,“ řekla s tím, že ona sama by se nezříkala odpovědnosti.

 

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…