Pekarová chytala prezidenta za fakta. Takto to dopadlo

26.12.2021 19:18 | Ze sítí

Slovům prezidenta Miloše Zemana ve vánočním poselství a následné reakci předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové se věnoval ve svém facebookovém příspěvku právník Pavel Hasenkopf.

Pekarová chytala prezidenta za fakta. Takto to dopadlo
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Prezident Miloš Zeman ve svém vánočním poselství mimo jiné zmínil Zelený úděl, který nám podle něj přikazuje v roce 2030 přestat topit zemním plynem, od roku 2035 nejezdit v autech se spalovacími motory. 

Předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová následně pro ČTK uvedla, že Zeman se dopustil ve svém poselství celé řady nepřesností. „Například když tvrdil, že součástí Green Dealu je i zákaz vytápění plynem od roku 2030,“ uvedla Pekarová.

„To je ‚korekce‘ na úrovni autisty od Kolína, fakticky potvrzení toho, co Zeman řekl,“ konstatuje Hasenkopf ve svém statusu; cituje následně právě zprávu ČTK uvádějící slova prezidenta Miloše Zemana, jak je řekl.

„Podle návrhu Evropské komise má ale v unii skončit vytápění budov plynem a dalšími fosilními palivy do roku 2040. Komise také nenavrhuje zákaz jízdy v autech se spalovacím motorem, ale po roce 2035 je pro zákaz výroby a prodeje automobilů se spalovacími motory,“ dodává k tomu Hasenkopf. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…