Pelikán vzkázal Chovancovi: Policie svou roli při demonstracích nenaplnila. Popírání nic nezmění

22.02.2016 14:16

Zásah policistů při migračních demonstracích v Praze začátkem února byl bez chyby. To na dnešní tiskové konferenci sdělil mimo jiné ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). V hlavním městě zasahovalo dle jeho údajů 1000 policistů, demonstrantů však bylo více než deset tisíc. Podle něj se tak jednalo o největší demonstraci za posledních dvacet let.

Pelikán vzkázal Chovancovi: Policie svou roli při demonstracích nenaplnila. Popírání nic nezmění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán v pořadu OVM

„Není důvod říkat, že policie selhala,“ řekl Chovanec s tím, že takto rozsáhlé demonstrace jsou novým fenoménem a policie se musí učit tyto situace zvládat. 

Dnešní závěr tiskové konference okomentoval následně také ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO), který dříve označoval zásah proti demonstrantům za selhání. „Závěr zveřejněný na dnešní tiskové konferenci mě nepřekvapil, bohužel,“ uvedl pro ČTK po skončení konference. 

„Při těch událostech se ovšem opakovaně nepodařilo udržet veřejný pořádek. To znamená, že policie svou roli nenaplnila. To, že to popírá, na tom nemůže nic změnit,“ dodal s tím, že ze zveřejněných záběrů je zřejmé, že se 40 lidí chovalo protizákonně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…