Pelta a náměstkyně Valachové do vazby. Soud rozhodl

05.05.2017 15:44

Šéf Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta i náměstkyně ministryně školství pro sport Simona Kratochvílová skončili ve vazbě. Důvodem jsou dotační programy ministerstva školství pro sport. Informaci přinesl zpravodajský server České televize.

Pelta a náměstkyně Valachové do vazby. Soud rozhodl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

Peltu i Kratochvílovou poslal do vazby Obvodní soud pro Prahu 1. Podle státního zástupce Ondřeje Trčky byly uznány oba vazební důvody, které on navrhoval – ovlivňování svědků a opakování trestné činnosti. 

Kratochvílová podle serveru Seznam.cz domlouvala přípravu dotačních programů přímo s Peltou, následně se pak společně domlouval na rozdělování dotací, jež ovlivňovali ve svůj prospěch či ve prospěch blízkých. Jak však uvedl Peltův advokát Bronislav Šerák, sám první muž fotbalu se cítí nevinen a obvinění odmítá. Policie má však prý nahrané jejich hovory. 

Proti vazbě nyní oba mohou podat stížnost, ale do té doby, než o ní případně rozhodne pražský městský soud, zůstanou ve vazbě. 

  • Původní text ZDE

Kratochvílová byla již kvůli vyšetřování zproštěna výkonu své služby na ministerstvu školství. Trestní stíhání podle ČTK však bylo zahájeno i proti bývalému šéfu odboru sportu na ministerstvu školství Zdeňku Břízovi, jenž měl být do komunikace s Peltou a Kratochvílovou rovněž zapojen. O všem měl také vědět předseda České unie sportu Miroslav Jansta. Toho však sice policie zadržela, ale neobvinila. 

Na mušku si policie při středeční razii vzala i politika ČSSD Karla Březinu, kromě toho zasahovala i na ministerstvu školství, na stadionu jabloneckého klubu či v sídle Fotbalové asociace ČR na Strahově. 

Celkem byly podle všeho obviněny tři osoby a jedna právnická osoba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …