Peníze pro naše, víčka imigrantům! křičel Vandas. Po řečech o „vykopání“ gaunerů zazpíval Ortel. Marián Kotleba přijel do Ústí podpořit dělnickou stranu

06.10.2016 9:30

REPORTÁŽ, VIDEO – Slovenský kontroverzní poslanec Marián Kotleba přijel včera do Ústí nad Labem podpořit předvolební kampaň Dělnické strany sociální spravedlnosti, která kandiduje do krajských voleb v koalici s NS-LEV21. Lídr dělníků Vandas ve své plamenné řeči přirovnal stát k Absurdistánu se zkorumpovanou sebrankou, která své občany nechá závislé na sběru víček. V případě volebního úspěchu se DSSS mimo jiné chystá utnout tipec kolaborantským neziskovkám a klidně se i zasadit o trest smrti pro vrahy dětí. Lidé, které neodradil nepřetržitý liják, mohli zůstat na koncert kapely Ortel.

Peníze pro naše, víčka imigrantům! křičel Vandas. Po řečech o „vykopání“ gaunerů zazpíval Ortel. Marián Kotleba přijel do Ústí podpořit dělnickou stranu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Mítink DSSS v Ústí nad Labem: Zleva Petr Benda (NS-LEV21), uprostřed Marián Kotleba, vedle něj šéf dělnické strany Tomáš Vandas.

Pryč s gaunery v tomto Absurdistánu, kteří od koryt vyjdou před volbami s koblihou v ruce

Závěrečný mítink pořádala včera Dělnická strana sociální spravedlnosti v  severočeské metropoli Ústí nad Labem na tamním Lidickém náměstí, které bylo od čtvrté odpolední poseté rozevřenými deštníky. Někdo si přišel poslechnout šéfa Vandase, jiní netrpělivě očekávali Slováka Kotlebu, další chtěli vydržet až na kapelu Ortel.

Vandas si ve své řeči neodpustil přísnou kritiku současného politického establishmentu, o jehož vyhazovu můžeme rozhodnout ve volbách, pokud se rozhodneme obměnit složení krajského zastupitelstva. „Když se podíváte na ten stav, nejen v kraji, ale v celé republice, je potřeba všechny ty zkorumpované gaunery vyházet. Připadám si jako v Absurdistánu. Zajímají je jen koryta a prebenda. Občan je v centru zájmu jen v jednom případě – když je před volbami, tak najednou vyjdou do ulic a rozdávají pivo a koblihy,“ řekl a pokračoval otvíráním očí těch, kteří ještě neprohlédli:

„V této zemi není demokracie. Ta tu funguje jen pro úzkou skupinku lidí. Kdo nahlas řekne svůj názor, je ocejchován jako extremista nebo rasista. Je to stejné jako před listopadem 89, a je to ještě horší. Je proto potřeba radikální změna a tu můžeme začít u krajských voleb. Odehrávají se ve značně zhoršené bezpečnostní situaci, kdy islamističtí radikálové vraždí nevinné lidi a Evropa se v čele se současnými lídry nedokáže bránit. Oni jsou tou situací vinni: Jejich protlačovaná multikultura znamenala značný příliv imigrantů. Dokázali vymyslet jen kvóty, které nefungují, protože nemáte, jak uprchlíka v dané zemi udržet, když nebude chtít. A pak vymysleli dohodu s Turky, kteří nás vydírají!“

Peníze pro naše, víčka imigrantům!

Podle Vandase jsme si v České republice ještě tu hrozbu neuvědomili. Zvykli jsme si už podle něj na doprovodné jevy politiky, jako je korupce, prorůstání kriminality a podobně, ale na hrozbu migrace ještě ne. „Vláda schvaluje peníze na imigrační politiku, na nějaký tábor někde v Jordánsku, ale pro naše seniory, mladé lidi a děti peníze nejsou. Kvůli zdravotní péči se musíme skládat ve sbírkách, sbírat víčka od pet lahví, ale imigranti mohou jen natáhnout ruku. Obraťme to: Peníze pro naše, víčka imigrantům!“

Pro tu „zkorumpovanou sebranku, která se tam usadila“, péče o občana asi neplatí. „Krajská vláda musí hájit občany – pokud by zde například chtěli zřídit azylový tábor, tak to nedovolit. Budou-li ale kopírovat centrální vládu, nikam se nehneme. Když jsme vstupovali před dvanácti lety do Evropské unie, měli jsme asi růžové brýle. Byli jsme deklasováni na poslušný region. Nyní požadujeme opět referendum – o vystoupení. Cestu nám ukázali Britové. Chceme mimo jiné také deportaci všech imigrantů, kteří jsou zde načerno. Do ulic je potřeba vrátit bezpečí. Chceme také zavedení domovského práva.“ zmínil a probral podrobněji program dělnické strany do voleb.

Hovořil také o trestu smrti a o politicích jako „prázdných kopiích“, kteří od DSSS převzali teze o referendu a přímé volbě:

 

„Vládnoucí garnitura se bojí názoru lidí. To, co připravili, je jen falešná hra na referendum,“ zmínil mimo jiné.

Až vám dá zas koblihu zadarmo…

Pokud by se Dělnická strana dostala „ke kormidlu“, plánuje také zrušit dotování pro neziskové organizace, které tyjí z migrantů, Romů a které se dle slov Tomáše Vandase chovají kolaborantsky. Ve svém projevu dále varoval lidi před „volebními vábničkami“, stranami, které toho mnoho naslibovaly a pak byli jejich členové schopni na sebe dávat trestní oznámení, jak známe z příkladů v minulosti. Takovou vábničkou teď dle něj je „takzvaně protestní hnutí ANO“: „Babiš, který si říká, že není politik. Který říká, jak média lžou, ale vlastní je. Který získal nejvíc dotací pro své firmy od té doby, co je ministrem financí. Až vám dá zas koblihu zadarmo, vyjde vás ve finále pěkně draho,“ připomněl lidem.

Pokud by se v davu našel někdo, kdo už nevidí naději nebo se domnívá, že vládnoucí strany si stejně vždy prosadí svou, měl Vandas argument: „Příkladem, že to jde, je Duchcov. Tam jsme se dostali na radnici, máme tam tři mandáty. Jde o to nebát se radikálních řešení, to je cesta – nebát se prosadit vyhlášky, podle kterých si nemohou nepřizpůsobiví tvořit hloučky po městě a aby městská policie na to dohlížela a nešikanovala  občany za malichernosti. Volte 58!“ vyzval.

Je ostuda k nám lákat investory na „levnou pracovní sílu“

Dělnickou stranu v koalici s NS-LEV21 podpořil na pódiu nestraník Jiří Cingr, hornický odborář. Ten zdůraznil dlouhodobou nezaměstnanost kraje, která stále není řešena dostatečně. „Investor v průmyslové zóně dostane pozemky za korunu za metr a k tomu desetileté daňové prázdniny. Ale nezaměstnanost zdejších obyvatel neřeší – když se podíváte, jaké autobusy přivážejí zaměstnance, uvidíte SPZky ze Středočeského nebo Plzeňského kraje,“ překvapil mnohé.

Hanba je prý také to, čím vláda Ústeckého kraje do regionu velké zaměstnavatele motivuje. „Lákat na levnou pracovní sílu, to je opravdu ostudné,“ zhodnotil.

Hvězda mítinku, Marián Kotleba ze Slovenska: Peněz z vás sdírají dost

Dělnickou stranu přijel ze Slovenska podpořit tamní, dnes již sněmovní politik Marián Kotleba, který situaci vidí podobně jako česká DSSS v opozici sluníčkářů a euromilovníků. „Lidé postupně otevírají oči. Chceme-li pro naše děti a vnuky ubránit své vlasti, musíme aktivně konat. Nestačí už jen nadávat po krčmách, tím stát nezachráníme. Nechcete-li se jednou před svými potomky stydět, teď máte v pátek a v sobotu příležitost něco pro to udělat a dát hlas těm, kteří jsou zárukou změny pro všechny slušné lidi. Nenechte se oklamat,“ zdvihl varovný prst a poukázal na svou osobu:

„ I o mně říkali, že jsem extremista, ale výsledky mého hospodaření jako župana v Banskobystrickém kraji jsou jasné: Přestalo se krást a za tři roky jsme – v českých korunách – ušetřili přes 400 milionů.“  Není podle něj málo financí na to, co je skutečně důležité. „Peněz je dost. Lidé platí dost velké daně! Stát nás dost silně sdírá z kůže. Ale bohužel jdou k asociálům a k těm, na které ukáže Evropská unie. My na Slovensku jsme už začali se sběrem podpisů pro odchod z Evropské unie a ze zločinecké organizace NATO. Je opravdu nejvyšší čas! Odchod je nutný co nejdříve pro naše obě vlasti,“ zdůraznil a  prozradil, že šest tisíc migrantů, které se údajně chystá přijmout náš stát, není až tak úplně pravda. „Je to mnohem více: Unie má pro nás čtyři státy – Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko, přichystáno 120 tisíc imigrantů z Afriky a Asie do roku 2020. Nemáme snad dost problémů se současnými asociály? Chceme tu snad další, kteří si myslí, že naše peníze, domy a ženy tu jsou pro ně?“ apeloval.

Nakonec řekl přítomným, kteří vydrželi i dvě hodiny v dešti na mítinku, že o jejich hlasy pro Tomáše Vandase je ale nikdo tady neprosí, aby si nemysleli. „Nedáváte je Vandasovi, ale pro vaše děti a bezpečnost vašich dcer!“ vyzdvihnul a dodal, ať se všichni snaží motivovat k volbám i ostatní členy rodiny, kamarády, příbuzné. „Ať nesedí doma, i kdyby bylo horší počasí, než je dnes,“ použil k přirovnání nepřetržitý déšť během celého dne, kdy po proslovech následoval koncert kapely Ortel.

Kotlebova slova před odchodem nezněla příliš pozitivně, když popisoval, co nám hodlá „provést“ eurounijní vláda a čím jsme pro bohatý Západ: „Jsme obyčejnou kolonií Západu – ani naše potraviny, které nám sem dovážejí, by nikdo ze Západu nesnědl. Zemědělství nám zrušili, závisíme na dovozu, ale lidé tu nemají práci... Toto nás rovněž spojuje. Nakonec se staneme otroky i na vlastní půdě. A i tu nám pak seberou!“

Marián Kotleba, vystudovaný učitel a ekonom, je na Slovensku předseda Ľudové strany Naše Slovensko a od roku 2013 župan Banskobystrického kraje. Byl nazýván extremistou, BBC jej označila za neonacistu, ale trestní stíhání, k němuž některé incidenty vedly, policie zastavila. Šlo například  o plakát z volební kampaně, na němž zveřejnil, že odstraní „nespravedlivé zvýhodňování nejen cikánských parazitů“. Od letošního roku je poslancem a mimo jiné členem kontrolního výboru pro obranu a bezpečnost.

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: Lucie Bartoš

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…