Perfektní příklad integrace, hlásalo se o Afričanovi, který v pondělí zabil dítě

30.07.2019 22:38

Německý policejní prezident Dieter Romann v úterý na tiskové konferenci uvedl, že Eritrejec (40), který v pondělí ve Frankfurtu nad Mohanem shodil ženu s dítětem (†8) na koleje před přijíždějící vlak, byl uváděn jako učebnicový příklad perfektní integrace, informoval server Novinky.cz.

Perfektní příklad integrace, hlásalo se o Afričanovi, který v pondělí zabil dítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace v Německu, ilustrační foto

„Podezřelý se narodil v roce 1979 v Eritreji. Do Švýcarska přicestoval nelegálně v roce 2006. O dva roky později mu byl udělen azyl a muž se velmi dobře integroval,“ sdělil Romann. 

Ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) sdělil, že jeho případ se objevoval v nejrůznějších publikacích jako příklad úspěšného zapojení do společnosti. „Muž byl uváděn v publikacích jako příklad úspěšné integrace,“ dodal Seehofer. Eritrejec žil od roku 2006 ve Švýcarsku. Sám je otcem tří dětí. Podle informací švýcarských orgánů dobře a tvrdě pracoval.

Co Eritrejce k takovému činu vedlo, není zatím jasné. Žena nakonec z kolejiště utekla, osmiletý hoch však nepřežil. Muž se snažil strčit pod vlak také 78letou ženu. Ta utrpěla zranění ramene, ale nespadla do kolejiště. Oběti a pachatel se pravděpodobně neznali.

Podle Romannových informací měl Eritrejec už minulý čtvrtek ve Švýcarsku fyzicky napadnout svou sousedku. Ženu ohrožoval nožem, škrtil ji a nakonec ji v jejím bytě zamkl. Byl na něj po celém Švýcarsku vydán zatykač. Podezřelému hrozí až doživotí. 

  • Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…