Pět minut. A video z covidového sněmovního semináře bylo smazáno

22.11.2023 20:52 | Monitoring

YouTube cenzuroval seminář týkající se současného pohledu na očkování proti covidu-19. Ten se uskutečnil na půdě Poslanecké sněmovny, která jej cenzurovat odmítla, informuje o tom česká verze Epoch Times.

Pět minut. A video z covidového sněmovního semináře bylo smazáno
Foto: Repro Youtube
Popisek: Mudr. Vladimír Čížek, signatář Otevřeného dopisu lékařů vládě, parlamentu a médiím

YouTube, jehož vlastník, společnost Alphabet (provozovatel Googlu), cenzuroval patnáct minut dlouhé video s projevem lékaře Vladimíra Čížka o devíti vládních „dezinformacích“ vztahujících se k očkování proti covidu-19.

Video nahrál 22. listopadu na svůj youtubový kanál Nadační fond Svědomí národa (NFSN). Ke smazání došlo podle žurnalistického projektu „pět minut po uploadu videa“, uvádí česká odnož webu Epoch Times.

„Dle rychlosti smazání se tedy lze domnívat, že video odstranil předem naprogramovaný algoritmus. Paradoxní na celé věci je skutečnost, že se jedná o záznam přednášky provedené na půdě Poslanecké sněmovny a o prezentaci skutečností, které jsou v přednášce doloženy ověřitelnými zdroji,“ upozorňuje dále server.

Na semináři zaznívaly nepravdivé informace prezentované veřejnosti Ministerstvem zdravotnictví a jeho představiteli. V průběhu času se navíc ukázalo, že některá z těchto tvrzení byla z webových stránek ministerstva smazána. Obsahem přednášky ale byly i archivované stránky ministerstva a kontext důvodů jejich smazání.

„Náš kanál dostal takzvaný strike a obsah našeho média bude jako trest za takovýto postih bržděn a video je samozřejmě smazáno,“ sdělil deníku Epoch Times šéfredaktor NFSN Viktor Baroš.

YouTube také podle informací serveru smazal celý několikahodinový záznam semináře, který uploadovala na YouTube KTV nebo Petr Bureš TV. Epoch Times sdílel odkaz, kde je seminář možné stále zhlédnout.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…