Pět syrských chlapců zabíjelo vězně. Islamisté si to nahráli

27.08.2016 14:10

Radikálové z takzvaného Islámského státu (IS) zveřejnili videozáznam, na kterém je pět chlapců, jak zabíjejí vězně v Sýrii. Mezi chlapci je podle zpravodajského serveru BBC i jeden, který pochází z Británie.

Pět syrských chlapců zabíjelo vězně. Islamisté si to nahráli
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Hochům je nejspíš mezi deseti a třinácti lety a jeden z nich, pojmenovaný abú Abdalláh Britání, je běloch. Jeho totožnost ale nebylo možné nezávisle ověřit. Zprávu převzala ČTK.

Na záběrech je vidět, jak chlapci zastřelí pět klečících mužů, údajně zadržených kurdských bojovníků. Údajný Brit má na sobě vojenskou uniformu, všichni vězni pak oranžové kombinézy.

Jiný z hochů, prý pocházející z Tuniska, promlouvá ke Kurdům v arabštině. Hovoří mimo jiné o tom, že násilí neustane a že bitva proti nim ještě ani nezačala. Další chlapci pocházejí z Egypta, Uzbekistánu a jeden je údajně Kurd.

Děti se v propagandě IS vyskytují poměrně často. Jak v této souvislosti poznamenala BBC, radikálové tak chtějí světu ukázat, že připravují i další generaci bojovníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…