Petice! Jan Hřebejk, Rejžek a herečka Hrzánová vystoupili proti Babišovi a vládě

21.01.2019 8:31

Herečky Bára Hrzánová či Hana Krobotová, režisér Jan Hřebejk, kritik Jan Rejžek či publicista Alexandr Tomský. Tito a mnozí další podepsali petici proti zdanění církevních restitucí. Píše o tom server Forum24.cz na základě informací Klubu na obranu demokracie.

Petice! Jan Hřebejk, Rejžek a herečka Hrzánová vystoupili proti Babišovi a vládě
Foto: Facebook
Popisek: Režisér Hřebejk protestuje proti Zdeňku Ondráčkovi

Prohlášení klubu ohledně církevních restitucí podpořilo už 2 447 občanů, píše server. O celé problematice se bude hovořit na nadcházející schůzi Poslanecké sněmovny, jež začne v úterý 22. ledna. Dolní komora má totiž ve třetím čtení projednávat komunistickou novelu zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. Novela zavádí dodatečné zdanění finančních náhrad církevních restitucí.

 

„Předpokládá se, že sněmovní hlasovací koalice ANO, KSČM, SPD a ČSSD novelu v závěrečném hlasování hladce schválí. Poté předloha zamíří do Senátu, který ji může buď potvrdit, anebo vrátit do Sněmovny,“ dodává server. 

Původní text ZDE

„Klub na obranu demokracie v prohlášení upozorňuje, že navrhovaná zákonná úprava porušuje ústavní principy a relativizuje legálně uzavřené smlouvy. Pokud komunistická novela projde, bude to znamenat zásah do platné legislativy v záležitosti, která má zásadní politický význam, neboť se týká řešení odluky církví od státu. Záměr zdanit náhrady církevních restitucí je podle klubu důsledkem zásadních politických proměn odstartovaných v naší zemi v roce 2013,“ zakončuje server.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…