Petice umělců, kteří se děsí KSČM: Volte Schwarzenberga. Než bude pozdě

12.12.2012 9:33

Centrum současného umění DOX přišlo s výzvou „Než bude pozdě“. Doposud se prý snažilo zůstat přiměřeně nepolitické, ovšem závažnost situace jej nutí ke kroku neobvyklému, ale nevyhnutelnému. „Nemůžeme jen pasivně přihlížet,“ píší umělci.

Petice umělců, kteří se děsí KSČM: Volte Schwarzenberga. Než bude pozdě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentskou kandidaturu Karla Schwarzenberga přišla podpořit řada známých osobností

Podle nich lidé ztratili paměť a vůbec se nepozastavují nad drtivým úspěchem komunistické strany. „Jinak si totiž nelze vysvětlit, že více než polovinu obyvatel vůbec neznepokojuje drtivý úspěch komunistů v nedávných volbách a fakt, že strana hlásící se k totalitní ideologii, jež téměř půlstoletí duchovně i materiálně devastovala zdejší společnost, má opět možnost ovlivňovat zásadní oblasti, mimo jiné i vzdělání a výchovu nejmladší generace,“ píše se na stránkách výzvy.

Celá výzva ZDE

Ještě horší pak je, že ve všech průzkumech preferencí prezidentských kandidátů vyhrávají dva adepti, kteří oba mají komunistickou minulost. V této situaci je prý třeba, aby nekomunističtí kandidáti nedrobili své hlasy a sjednotili se na jednom jméně.

„Proto jsme se rozhodli otevřeně podpořit kandidaturu Karla Schwarzenberga, který především svou celoživotní službou této zemi, slušností, morální integritou a hodnotovou orientací navazující na odkaz skutečného prezidenta Václava Havla představuje volbu nejdůstojnější,“ píší umělci na webu akce. Následně vyzývají všechny, aby nechali stranou partikulární zájmy a podpořili jediného kandidáta, který bude důstojným symbolem této země.

„Protože až bude pozdě, bude pozdě,“ vysvětlují umělci a pro větší efekt přidali na záhlaví stránky odpočet času, který na pozadí zachmuřené tváře prezidentského kandidáta Schwarzenberga ukazuje, kolik času zbývá do prezidentských voleb, po kterých již bude pozdě. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…