Petice zemědělců. Fiala ji má předat v Bruselu. Co s ní provede? Zkušený muž má jasno

20.02.2024 17:59 | Monitoring

Šéfredaktor Deníku TO Marek Stoniš glosuje na svém webu protesty českých zemědělců v české metropoli. Marná snaha farmářů a zoufalství premiéra Petra Fialy (ODS) i lidoveckého ministra zemědělství Marka Výborného. „Vláda se chová tváří v tvář zemědělským protestům tak hystericky, protože zelený úděl je pro ni nepřekročitelné dogma,“ říká Stoniš.

Petice zemědělců. Fiala ji má předat v Bruselu. Co s ní provede? Zkušený muž má jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace zemědělců, kterou zorganizoval Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy - Asociace samostatných odborů ČR

Zemědělci předali do rukou ministra Výborného petici s žádostí o okamžitém ukončení Green Dealu v Bruselu, o tom, že by ji však společně s premiérem předali předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové, se jim podle Stoniše může jenom zdát. „Nikomu ji samozřejmě nepředají, popřeli by totiž poslední zbytky své politické existence. O Green Dealu se prostě nediskutuje. Premiér Fiala zelenému blouznění plně propadl, na klimatické konferenci předloni v Egyptě,“ dodává v komentáři.

„Mohou se nám některé postavy, přisáté k protestujícím proti vládě na pražském Malostranském náměstí, zdát politicky podezřelé a jejich motivy průhledné, ovšem poslouchat nebo číst argumenty zemědělců, případně navázaných odborníků a vědců, kteří je podporují, stojí rozhodně za to – jsou stokrát věrohodnější a autentičtější než aktivistické chiméry o nutnosti snižovat evropskou uhlíkovou stopu kvůli ochlazení planety,“ upozorňuje šéfredaktor TO.

Společná evropská zemědělská politika podle něj nemá totiž s ochranou klimatu ani přírody vůbec nic společného. „Jde o ideologii, zaměřenou proti prosperitě, podnikání a tržním vztahům, která si klade za cíl kromě jiného přerozdělit ohromné finanční prostředky do rukou vybraných zájmových a politických skupin a ideologickým vymýváním mozků vychovat nového, lepšího, zeleně uvědomělého federalizovaného Evropana,“ uvádí Stoniš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

&&&, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDEN , 20.02.2024 19:05:36
Ten předá velké kulové on jezdí do BRUSELU tomu starému leinu olizovat mandle

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…