Petr Fiala dostal konečně důvěru a Šafr je na koni: Negramotní pitomci z ANO a SPD. Chudáci...

13.01.2022 20:44

Fialova vláda konečně získala ve čtvrtek večer důvěru, jak se dalo očekávat, proti kabinetu se vyslovily opoziční kluby ANO a SPD, právě do jejich poslanců se šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr na sociální síti Twitter zostra opřel.

Petr Fiala dostal konečně důvěru a Šafr je na koni: Negramotní pitomci z ANO a SPD. Chudáci...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Šéfredaktor Fora24, Pavel Šafr

Vláda Petra Fialy získala po téměř 23 hodinách důvěru. Hlasování předcházela zdlouhavá debata, při které se v rozpravě na adresu vlády vyjadřovali především poslanci opozice. Dnes po sedmé hodině večer se ale konečně rozhodlo.

Průtahy ze strany poslanců ANO a SPD a konečné hlasování tak vytočilo Šafra, že je neváhal označit za pitomce. „Poslanci ANO a SPD ukázali ve velkém stylu, že jsou negramotní pitomci. Nic víc,“ konstatoval ve svém tweetu.

Na jejich adresu pak následovala i slova o chudácích: „Drželi celou zemi 36 hodin v šachu. Co jim to přineslo? Pocit důležitosti. Jsou to chudáci,“ doplnil.

 

 

Anketa

Je omluvitelné, že poslanec Farský jede na půl roku studovat do USA?

hlasovalo: 31241 lidí
Premiér Petr Fiala (ODS) na závěr dnešní debaty o důvěře vládě odmítl tvrzení zástupců ANO, že přebírá ČR ve výborném stavu, když má stát nejvyšší deficity rozpočtu v historii a rostoucí inflaci.

Podle premiéra je třeba vyřešit tíživé dědictví, které zanechal bývalý kabinet Andreje Babiše (ANO) s rozhazovačným stylem vládnutí. Babiš následně trval na tom, že Česko je ve velice dobrém stavu a jedním z nejméně zadlužených států EU.

V dolní komoře podpořilo vládu všech 106 přítomných poslanců pětice koaličních stran, tedy ODS, STAN, KDU-ČSL, TOP 09 a Pirátů. Proti kabinetu se vyslovilo 87 přítomných zákonodárců dvojice opozičních hnutí ANO a SPD. Sedm poslanců se omluvilo ze zdravotních důvodů, z toho dva z koaličního tábora a pět z tábora opozičního.

K vyslovení důvěry vládě stačí hlasy nadpoloviční většiny přítomných poslanců. Dnes jich kabinet potřeboval získat aspoň 97.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…