Petr Fiala může za kojení v bance! Dohra věci „poslankyně zamilovaná do Klause ml.“

18.04.2019 10:46

Advokátka Klára Samková se vyjádřila ke slovům předsedy ODS Petra Fialy k hlasování poslankyně Zuzany Majerové Zahradníkové. Považuje je za znevažování ženy.

Petr Fiala může za kojení v bance! Dohra věci „poslankyně zamilovaná do Klause ml.“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

„Po hlasování o odvolání poslance Václava Klause ml. z funkce předsedy školského výboru ve Sněmovně jsem zaznamenala vyjádření předsedy ODS Petra Fialy k poslankyni ODS (tedy jeho vlastní strany!) paní Zuzaně Majerové Zahradníkové, ve kterém pan Fiala komentoval její hlasování a podporu Václavu Klausovi ml. slovy: ‚Nenapadá mne, proč to udělala, snad jen – to mne tak napadá – může být do pana Klause zamilovaná‘.“ okomentovala celou věc Samková.

Následně už si servítky nebrala, neboť prohlášení předsedy údajně pravicové parlamentní strany považuje za znevažování ženy a důkaz, že není schopen ženy v politice uznat jako rovnoprávné partnerky, jako osoby, které mohou mít svůj vlastní nezávislý politický názor.

„Těmito svými postoji pak nahrává levicovým feministkám, kterým otevírá prostor pro jejich bezuzdné pseudopolitické akce typu ‚kojení v bance‘. Jsem přesvědčena, že postoje Petra Fialy jsou neslučitelné s českým právním řádem, s lidskou důstojností a z hlediska jeho osoby s výkonem jakékoliv politické funkce. Proto doporučuji českým ženám: Nevolte ODS!“ poznamenala Samková.

Celá zpráva Kláry Samkové:

TISKOVÁ ZPRÁVA K VYJÁDŘENÍ PŘEDSEDY ODS PETRA FIALY K HLASOVÁNÍ POSLANKYNĚ ZUZANY MAJEROVÉ ZAHRADNÍKOVÉ

Po hlasování o odvolání poslance Václava Klause ml. z funkce předsedy školského výboru ve Sněmovně jsem zaznamenala vyjádření předsedy ODS Petra Fialy k poslankyni ODS (tedy jeho vlastní strany!) paní Zuzaně Majerové Zahradníkové, ve kterém pan Fiala komentoval její hlasování a podporu Václavu Klausovi ml. slovy: „Nenapadá mne, proč to udělala, snad jen – to mne tak napadá – může být do pana Klause zamilovaná...“ (viz video na následujícím odkazu: https://www.facebook.com/vaclavklausml/videos/644085319355862/)

Toto prohlášení předsedy údajně pravicové parlamentní strany považuji za znevažování ženy a důkaz, že není schopen ženy v politice uznat jako rovnoprávné partnerky, jako osoby, které mohou mít svůj vlastní nezávislý politický názor. Těmito svými postoji pak nahrává levicovým feministkám, kterým otevírá prostor pro jejich bezuzdné pseudopolitické akce typu „kojení v bance". Jsem přesvědčena, že postoje Petra Fialy jsou neslučitelné s českým právním řádem, s lidskou důstojností a z hlediska jeho osoby s výkonem jakékoliv politické funkce.

Proto doporučuji českým ženám: NEVOLTE ODS!

JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.
lídr kandidátky Alternativy pro ČR 2017 ve volbách do Evropského parlamentu 2019
klara.samkova@lawyers.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…