Petr Fiala znovu zaperlil: Slavnostně otevíral neexistující obchvat

12.06.2020 18:10

Po 25 letech čekání se obyvatelé středočeských Olbramovic dočkali oslavy otevření obchvatu. Na přestřihnutí pásky přišli předseda ODS Petr Fiala, poslanec Jan Skopeček (ODS) a kandidát na hejtmana Martin Kupka (ODS). Obchvat však stále neexistuje.

Petr Fiala znovu zaperlil: Slavnostně otevíral neexistující obchvat
Foto: Repro Facebook Martina Kupky
Popisek: Politici z ODS otevírají v Olbramovicích nexistující obchvat

Anketa

Kolik dostane Babišovo ANO v parlamentních volbách 2021?

76%
14%
5%
hlasovalo: 19347 lidí
Akce politiků ODS měla upozornit, že stále nedošlo na stavbu obchvatu dlouhého necelých 3,5 km, který by obci ulevil od náporu 20 tisíců aut denně. Ta tudy projíždějí po silnici I/3 z Prahy do Tábora.

Stavbě na počátku roku Krajský úřad Středočesého kraje vydal nové stavební povolení poté, co původní rozhodnutí zrušilo Ministerstvo dopravy, jelikož bylo v rozporu se zákonem.

Námitky dříve proti okruhu podala společnost Davo Corporation, provozující autobazar, nebo firma Imoba z holdingu Agrofert, která vlastní nedalekou farmu Čapí hnízdo. V tomto roce již Imoba žádné námitky neměla.

„Obyvatelům Olbramovic každý den pod okny projedou tisíce aut. Na obchvat obce tu čekají už mnoho let. Naposledy se začátek výstavby zdržel mimo jiné kvůli tomu, že se vůči stavbě vyslovila společnost Imoba, která provozuje nedaleké Čapí hnízdo. Se členy občanského sdružení Olbramovice, které za obchvat obce bojuje už desítky let, jsme proto alespoň symbolicky slavnostně otevřeli neexistující obchvat obce. Snad se konečně místní obyvatelé dočkají, současná situace je neúnosná,“ uvedl k situaci Fiala.

Kupka, který je hlavním kandidátem ODS v boji o Středočeský kraj, vysvětloval, proč se politici ODS ke kroku otevření neexistujícího obchvatu odhodlali: „Vláda v uplynulých měsících kopírovala naše návrhy na pomoc lidem a ekonomice a 80 % toho, co bylo uvedeno v praxi, navrhovala ODS o týdny až měsíce dříve. Když jsme pro vládu takto inspirativní, rozhodli jsme se symbolicky otevřít neexistující obchvat a zvýšit tak šanci na jeho skutečné otevření. Věřím, že po říjnových volbách tomu pomůžeme aktivně i z pozice nového vedení Středočeského kraje.“

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje, že k zahájení stavby by mohlo dojít v poslední čtvrtině letošního roku; pokud se tak podaří, měla být silnice hotová do dalších dvou let od zahájení stavby.

Na video, jak politici z ODS přestřihávají slavnostně pásku uprostřed pole, se můžete podívat zde:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…