Petr Hájek opět vydal článek k Ukrajině a válce. Tentokrát je to skutečně síla

02.09.2014 12:02

Pětasedmdesáté výročí začátku druhé světové války, tedy dne, kdy se „rozjely tanky“, připomíná šéfredaktorovi Protiproudu a bývalému hradnímu vicekancléři Petru Hájkovi to, že ve skutečnosti zažíváme „stoletou válku“, ve které se různými prostředky hraje stále o totéž - o sjednocení evropského kontinentu pod německou dominancí a ovládnutí Východu.

Petr Hájek opět vydal článek k Ukrajině a válce. Tentokrát je to skutečně síla
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

Anketa

Kterého světového politika byste nejraději nechali zmizet?

hlasovalo: 21360 lidí

A Hájek pokračuje v paralelách s rokem 1939, mezi nacistickým Drang nach Osten a dnešním „vývozem demokracie“. Stejně jako tehdy jsme prý součástí velké evropské říše, se statutem bezmocného protektorátu, zástupy iniciativních kolaborantů a rodícím se podzemním odbojem. Slovensko se od nás opět odtrhlo, aby mohlo spolupracovat ještě horlivěji. A opět se válečný stroj rozjíždí na sever od nás - v Polsku, které si opět nalhává, že je „regionální velmocí“.

Totalita říše je maskována formálními demokratickými procesy, z nichž některé, například Evropský parlament, těžko nazvat jinak než jako „výsměch“.

Obdobné procedury fungují i v Rusku, jenže to odmítlo roli poslušného importéra, dokonce hájí své zájmy a odmítá poslušně akceptovat novodobý Drang nach Osten. „Tak takhle ne. Tak jsme si to při `sjednocení Německa` s Gorbačovem nedohodli,“ popisuje Hájek zklamání evropských exportérů.

Když mírová cesta nefunguje, je tedy třeba za pochodu vyvinout jiné prostředky. Hájek soudí, že nebýt strachu z likvidace světa jadernými zbraněmi, dávno už by se rozjela „horká“ válka. To však nyní nejde, tak běží aspoň ta „studená“.

Anketa

Co si myslíte o západních sankcích proti Rusku?

hlasovalo: 41872 lidí

Celý komentář Petra Hájka ZDE.

A nejnovějším krokem Západu je výběr nového evropského prezidenta. Donald Tusk stojí na špici protiruské rétoriky, a tak nadále nebude třeba, aby ostrá slova pronášela Angela Merkelová. Něžným protipólem bude sympatická italská ministryně.

Hájek však varuje, že v roce 1939 také nikdo kromě Hitlera válku nechtěl, a všichni věřili, že svých plánů dosáhnou mírovou cestou. Nyní se odehrává velmi nebezpečný pokus, který hrozí výbuchem.

A čeští politici se podle něj také chovají tradičně. Kolaboranti už naplno pějí bojové písně, formující se opozice je slabá a v podstatě musela přejít do podzemí. Normální lidé už propagandě nevěří, ale je to úplně jedno, protože se jich nikdo na nic neptá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…