Petr Hájek zveřejnil šokující rozuzlení kauzy Nagyová

15.07.2013 21:10

Bývalý vicekancléř Václava Klause pokračuje v analýze současné korupční kauzy kolem Jany Nagyové. Ve skutečnosti je to prý jen divadlo, za nímž se skrývá boj o Temelín. Vrchní žalobce Ivo Ištvan navíc přiznal, že ho školili Američané.

Petr Hájek zveřejnil šokující rozuzlení kauzy Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Od počátku jsme tvrdili: Kromě absurdního obvinění z ‚politické korupce‘ policie nic v rukou nemá. Divadelní představení s kuklami, beranidly, zatýkáním na Úřadě vlády, rabováním bank a domovními prohlídkami u takzvaných kmotrů a jejich právníků, bylo jen stínohrou,“ píše na svém webu Protiproud.cz Petr Hájek.

O žádnou korupční kauzu ale prý nejde. „To jen ‚trojčlenná spojka‘ amerických zájmů na vrcholku státních zastupitelství a policie – Bradáčová, Ištvan, Šlachta – dosti amatérsky sehrála falešný part o Temelín,“ tvrdí někdejší vicekancléř Václava Klause.

Klíčová je odpověď Ivo Ištvana na jednu z otázek v rozhovoru pro nové číslo týdeníku Euro. „Není důvod zastírat, že jsem absolvoval vzdělávací program, který připravuje vláda USA pro stovky a tisíce lidí na celém světě k nejrůznějším tématům. Kromě mě a doktorky Bradáčové tam byli i další státní zástupci, o nich se ale nemluví. Vyjeli tam i politici, členové Parlamentu nebo hejtmani. Mrzí mě, pokud o tom někdo spekuluje a vůbec si nezjistí, o jaký program se jedná, kdo ho absolvoval, a pak to použije ke zkratce, že je někdo jakýmsi agentem,“ řekl Ištvan.

Na to Hájek poukazuje – u vybraných lidí bylo jakési „americké školení“. „Že těmito ‚školeními‘ ale prochází také naše politická reprezentace, o níž se někteří naivkové domnívají, že by měla především hájit naše domácí zájmy, je více než pozoruhodné ‚přiznání‘. Ale že Američané ‚obhospodařují‘ také represívní složky českého státu, které by měly být na zahraničních zájmech zcela nezávislé – to už je síla! Bezděčná připomínka praktik padesátých let minulého století, kdy naše prokurátory školili ‚sovětští poradci‘ v metodách organizování politických procesů,“ dodává Hájek.

  • Obsáhlý článek Petra Hájka si přečtěte ZDE

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …