Petr Mach gratuloval britským brexitářům: Vyvedli jste zemi z toho socialistického chomoutu. Konečná připustila, že se bude muset zamyslet

24.06.2016 17:42

Radost z úspěchu příznivců Brexitu má samozřejmě předseda Svobodných Petr Mach. A jaký názor má Machova kolegyně z Evropského parlamentu Kateřina Konečná?

Petr Mach gratuloval britským brexitářům: Vyvedli jste zemi z toho socialistického chomoutu. Konečná připustila, že se bude muset zamyslet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Petr Mach (Trikolóra)

„Gratuluji Velké Británii k jejímu rozhodnutí a hlavně blahopřeji kolegovi Nigelu Faragovi, který se dlouhá desetiletí snažil vyvést Británii z chomoutu té socialistické EU,“ uvedl Mach na svém facebookovém profilu. Jak dodal, bude mu ctí, povede-li nyní v České republice kampaň za Czexit. „Aby se i naše země stala nezávislým státem,“ řekl.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) výsledek britského hlasování zcela respektuje. „Obávala jsem se toho, že výsledek bude takto těsný a ukáže se, že Británie je vnitřně rozdělena. Domnívám se, že na kampaň před referendem nebylo dostatek času a že ji ovládly emoce, a nikoliv argumenty,“ podotkla. Podle ní je nutné, aby se EU nad sebou pořádně zamyslela, aby nedošlo k dominovému efektu. 

„Sebereflexe tváří v tvář takovéto situaci je nutností. Není možné situaci zlehčovat levnými prohlášeními ve stylu, ‚co tě nezabije, to tě posílí‘, jako to dělá předseda Evropské rady. Pokud nad tím mávneme rukou, možná budeme mávat na odchod dalším státům,“ podotkla.

Celý příspěvek Kateřiny Konečné:

Výsledek britského hlasování zcela respektuji. Obávala jsem se toho, že výsledek bude takto těsný a ukáže se, že Británie je vnitřně rozdělena. Domnívám se, že na kampaň před referendem nebylo dostatek času a že ji ovládly emoce a nikoliv argumenty. EU se nad sebou musí nyní pořádně zamyslet, aby nedošlo k dominovému efektu. Příliš mnoho problémů se odsouvalo a řešilo se pozdě. Sebereflexe tváří tvář takovéto situaci je nutností. Není možné situaci zlehčovat levnými prohlášeními ve stylu "co tě nezabije, to tě posílí" jako to dělá předseda Evropské rady. Pokud nad tím mávneme rukou, možná budeme mávat na odchod dalším státům.

Celý příspěvek Petra Macha:

Gratuluji Velké Británii k jejímu rozhodnutí a hlavně blahopřeji kolegovi Nigelu Faragovi, který se dlouhá desetiletí snažil vyvést Británii z chomoutu té socialistické EU. Bude mi ctí, pokud odteď povedu v České republice kampaň za czexit, aby se i naše země stala nezávislým státem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…