Petr Nečas je slušný, skromný a pracovitý člověk, říká miliardář

20.07.2017 11:02

Podnikatel Pavel Sehnal vstoupil na politickou scénu s obnovenou Občanskou demokratickou aliancí. V rozhovoru pro Info.cz například uvedl, že by strašně rád získal do strany bývalého premiéra Petra Nečase (ODS). „Je to velmi slušný, skromný a pracovitý člověk,“ uvedl Sehnal.

Petr Nečas je slušný, skromný a pracovitý člověk, říká miliardář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODA Pavel Sehnal

„V lidech přetrvává pocit ‚staré dobré‘ ODA. To mi potvrzuje, že šlo o správné rozhodnutí,“ řekl s tím, že uvažoval i o tom, že založí novou stranu pod značkou Nová energie. Jak se orientovat v politicie, mu pak radí právě Nečas. „Vyzná se ve spoustě oborů. Ale domnívám se, že dokud nebude mít vyřešené minulé kauzy, tak by nám mediálně neprospěl,“ podotkl Sehnal a dodal, že Nečasovi drží palce, aby mu ty kauzy dobře dopadly. 

Když by však Nečas chtěl do ODA vstoupit již nyní, asi by jej Sehnal i s ohledem na probíhající kauzy přijal. „Je ale otázkou, jestli bychom dokázali přesvědčit pravicovou část občanů, že to je spravedlivé rozhodnutí,“ řekl.

Původní text ZDE

Na programových prioritách již podle Sehnala strana pracovala rok. „Týkají se podpory podnikání, ozdravení měst, důchodové a zdravotní reformy, ale také zdravé přírody nebo dopravy,“ dodal Sehnal se slovy, že strana má již celkem 250 členů. 

Závěrem se pak Sehnal vyjádřil také k prezidentskému kandidátovi Vratislavu Kulhánkovi, jehož strana představila v minulých dnech. „Je to ten nejlepší prezident, kterého Česká republika může mít. Prezident má různé funkce. Jedna je ta, že by měl umět komunikovat mezi politickými stranami. Za druhé by měl beze zbytku realizovat všechny své povinnosti, které mu zakládá Ústava. Tedy nechytračit, ale tak, jak mu Ústava říká, tak konat. Další funkce je reprezentovat zemi v zahraničí a tady si troufám tvrdit, že neexistuje lepší kandidát pro ČR než pan Kulhánek,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…