Petříček představil českou pomoc Číně

04.02.2020 20:21

Šéf české diplomacie Tomáš Petříček (ČSSD) upřesnil, jak Česká republika finančně pomůže Číně v boji proti koronaviru 2019-nCoV – nakoupí materiální zdravotnickou pomoc v hodnotě pět milionů korun. Stejná částka pak z Česka poputuje i do Světové zdravotnické organizace (WHO) rovněž na boj s koronavirem v Číně, informuje server Lidovky.cz.

Petříček představil českou pomoc Číně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Ministr zahraničí Petříček uvedl, že cílem je poskytnout Číně především materiální pomoc, která bude sahat do výše pěti milionů korun. Upřesnil, že jedná s českými výrobci ohledně obstarání ochranných pomůcek, jako jsou respirátory, rukavice nebo ochranné oděvy. Tato pomoc od českých firem nemá ohrozit dostupnost ochranných pomůcek na českém trhu. Do dovou dnů by mělo být jasné, jaký veškerý materiál bude Česko schopno do Číny odeslat.

Dalších pět milionů Česko přispěje Světové zdravotnické organizaci, jež vypomáhá Číně zvládat situaci z krizového fondu. Petříček upřesnil, že se v blízké době očekává od WHO výzva k zapojení do pomoci i ostatních členských států.

Zvažuje se také možnost, že z naší pomoci přes Světovou zdravotnickou organizaci by mohlo být hrazeno i případné vyslání českých expertů,“ podotkl ministr Petříček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…