Petříček volá po sankcích. Senioři a nemocní ale chtějí hlavně vakcíny, kontruje Václav Krása z Trikolóry

05.02.2021 22:10

Když nedávno odsoudil český ministr zahraniční Tomáš Petříček zatčení ruského opozičního předáka Alexeje Navalného, vyzval zároveň Evropskou unii k tomu, aby opět začala jednat o sankcích proti Rusku. Jenže většina členských států teď řeší zcela jiný problém. V Evropě naléhavě chybí vakcíny proti Covid-19. A částečným řešením by mohla být právě ruská vakcína Sputnik. Podle předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením Václava Krásy z hnutí Trikolóra svým krokem ministr Petříček zcela přestřelil.

Petříček volá po sankcích. Senioři a nemocní ale chtějí hlavně vakcíny, kontruje Václav Krása z Trikolóry
Foto: Archiv VK
Popisek: Václav Krása, kandidát do Senátu v roce 2020 za hnutí Trikolóra

„Česko požaduje okamžité propuštění Alexeje Navalného, jde o vykonstruovaný proces. Takových bohužel známe z vlastní historie celou řadu. EU by se měla opět vrátit k tématu sankcí,“ uvedl ministr zahraniční Tomáš Petříček.

Jeho slova však zvedla ze židle právě známého ochránce zdravotně postižených Václava Krásu. „Pan ministr Petříček není schopen odlišit podstatné od nepodstatného. V době, kdy se začíná jednat o dodávkách vakcíny z Ruska, tak od něj pořád slyšíme, že je nutné zavést sankce proti Rusku za uvěznění pana Navalného. Měl by se především starat o co nejrychlejší dostatek vakcín pro naše občany,“ kontroval Václav Krása. 

Mgr. Václav Krása

  • Trikolora
  • Kandidát do Poslanecké sněmovny ve Stř. kr. za TSS.
  • mimo zastupitelskou funkci

Podle jeho slov je zvýšení úmrtnosti v loňském roce o 17 000 lidí doslova alarmující. „Úmrtí nejsou vždy na covid, ale v souvislosti s ním. Odkládání preventivních prohlídek, lékařských výkonů a další věci vedou k dramatickému zvýšení úmrtnosti. Chápu podnikatele, že uzavření jejich podnikání je pro některé katastrofa. Přesto si myslím, že by měli protestovat především na co nejrychlejší očkování. To povede k otevření všeho,“ uzavřel na svém facebooku Václav Krása z hnutí Trikolóra. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…