Pěvkyně Pecková: Když pochválím EU, jsem za exota. Východní síly nás chtějí po čepec. Češi jsou národ Brouků Pytlíků, všechno vědí, všude byli

16.05.2018 11:28

Operní pěvkyně Dagmar Pecková se v rozhovoru pro Forum24.cz rozmluvila o tom, že když chválí Evropskou unii, koukají na ni jako na exota.

Pěvkyně Pecková: Když pochválím EU, jsem za exota. Východní síly nás chtějí po  čepec. Češi jsou národ Brouků Pytlíků, všechno vědí, všude byli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

„Jsme národ Brouků Pytlíků, kteří všechno vědí a všude byli. Já mám podle někoho svoji škatulku operní pěvkyně a tu nesmím opouštět. Jsou ovšem umělci, kteří si chodí přebírat medaile na Hrad a jsou tací, co chodí zpívat hymnu na demonstrace. Je tady široké názorové spektrum,“ poznamenala úvodem rozhovoru Pecková, jež žije v Německu. 

„Nepřipadám si jako Němka, i když mám hodně z jejich povahy, ale nikdy jsem nežádala o německé občanství. Díky tomu, že žijeme v Evropské unii, můžu si zabalit kufry a zítra se odstěhovat, kam budu chtít. Nemusím zůstávat v Horní Dolní v Čechách a nemusím nadávat na systém. Pokud umím jazyk, umím se o sebe postarat, umím vzít dobře a poctivě za práci, tak můžu žít, kde chci,“ zmínila Pecková.

Původní text ZDE.

Ta následně řekla, že nechápe, proč se tady kritizuje Evropská unie. „Proč jsme na ni najednou tak zanevřeli? Proč se nepíše víc o tom, co pro nás Unie dělá? Když se v médiích něco dozvíte, tak je to prskání a pomlouvání, to všichni umí, ale proč se jedna ku jedné k těm negativům neříkají i pozitiva, která se vždycky zametou někam do kouta a nemluví se o nich. Já když někam přijdu a chválím EU, tak na mě koukají jak na exota, který ničemu nerozumí,“ sdělila Pecková, jež je zásadně proti vystoupení z EU.

„Musíme si uvědomit, že jsme ve středu Evropy a pokouší se o nás východní síly, které by nás rády měly pod čepcem, a na to si musíme dát velký pozor. Já se stále cítím vázána na západní Evropu, protože si myslím, že tam je naše místo,“ dodala pěvkyně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…