Picek je v šoku, k členům rozvědky chce od policie více zpráv

14.06.2013 17:19

Ministr obrany Vlastimil Picek je z jednání členů Vojenského zpravodajství v šoku. Až nyní okomentoval razii a rozsáhlé policejní vyšetřování. Od policie požaduje více informací, aby mohl rozhodnout o postavení členů rozvědky mimo službu.

Picek je v šoku, k členům rozvědky chce od policie více zpráv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Picek, starosta Brandýsa nad Labem, někdejší ministr obrany

"Ve věci podezření dvou příslušníků Vojenského zpravodajství ze spáchání trestné činnosti jsem dosud neobdržel žádnou oficiální informaci. Jediný dokument, se kterým jsem do této chvíle byl seznámen, byl včerejší příkaz k prohlídce prostor Vojenského zpravodajství," uvedl v tiskové zprávě Vlastimil Picek.

"Očekávám, že mne orgány činné v trestním řízení budou co nejdříve informovat, protože zásah do činnosti této služby je velice citlivá záležitost nejen pro Českou republiku, ale i pro zahraniční partnery," dodal ministr obrany.

Picek se ve čtvrtek sešel s téměř dvěma desítkami vedoucích pracovníků Vojenského zpravodajství. Poznamenal, že by ho šokovalo, pokud se potvrdí informace o údajné nezákonné činnosti současného šéfa rozvědky Milana Kovandy. "Milan Kovanda se osvědčil v řadě vedoucích pozic - jako velitel doma i při nelehkých zahraničních nasazeních," uvedl Picek.

Policie ve čtvrtek nad ránem zasáhla na Úřadu vlády i na Ministerstvu obrany. Zadržela mimo jiné šéfku kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) Janu Nagyovou, bývalého šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka i současného ředitele stejné složky Kovandu. Podle dnešních informací Nagyová v rozporu se zákony pověřila Vojenské zpravodajství, aby sledovalo Nečasovu manželku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…