Pirát: Patříme na Západ! Sňatky homosexuálů, vyvlastnění bytů

27.09.2021 13:45 | Ze sítí

V Berlíně se obyvatelé vyslovili pro to, aby byly vyvlastněny byty velkých pronajímatelů. A poslanec Pirátů František Kopřiva to využívá jako důkaz toho, že řeči konzervativců o příslušnosti k Západu jsou falešné. „Připomenutí pro místní konzervativní obdivovatele Západu: Včera se občané vyslovili v jedné zemi pro manželství pro všechny a v metropoli druhé země pro vyvlastnění čtvrt milionu bytů od největších developerů,“ pravil poslanec.

Pirát: Patříme na Západ! Sňatky homosexuálů, vyvlastnění bytů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec František Kopřiva

Jak již informovala Česká televize, v Berlíně se v referendu obyvatelé vyslovili pro vyvlastnění bytů velkých pronajímatelů. A ve Švýcarsku zase pro schválení manželství pro homosexuální páry.

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí
Jedno z volebních hesel Petra Fialy, lídra koalice SPOLU, je, že Česko patří na Západ. Už několikrát ovšem předsedovi ODS bylo jeho kritiky připomenuto, že západní země se ubírají jiným směrem než Česká republika a také jiným směrem, než by prosazoval Petr Fiala a jiní členové ODS.

Nejinak tomu bylo i dnes. Otlouct Fialovi a dalším o hlavu jejich slova o příslušnosti k Západu se rozhodl pirátský poslanec František Kopřiva. „Připomenutí pro místní konzervativní obdivovatele Západu: Včera se občané vyslovili v jedné zemi pro manželství pro všechny a v metropoli druhé země pro vyvlastnění čtvrt milionu bytů od největších developerů,“ pravil pirátský poslanec s odkazem na heslo „Patříme na Západ“ a posteskl si: „Manželství pro všechny kopíruje docela přesně západní Evropu, my jsme tady ovšem východ.“

Jsou to ovšem právě Piráti, kteří se vehementně brání nařčení, že by chtěli zvyšovat daň z nemovitostí, či dokonce nemovitosti vyvlastňovat, a označují taková prohlášení za dezinformace šířené se snahou poškodit Pirátskou stranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…