Pirát Šalomoun. Podával žaloby na vládní opatření, teď je bude sám psát

19.11.2021 13:30

Ministrem pro oblast legislativy by se za Piráty měl stát advokát Michal Šalomoun, který v rozhovoru pro deník Právo prozradil, že sám podával žaloby na některé proticovidové restrikce vydané v minulosti vládou Andreje Babiše.

Pirát Šalomoun. Podával žaloby na vládní opatření, teď je bude sám psát
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Poté, co se pirátský poslanec Jakub Michálek vzdal nominace na post ministra pro legislativu, post zcela nově vytvořený ve vládě Petra Fialy (ODS), Piráti vybrali na post ministra nestraníka Michala Šalomouna, advokáta, který podle svých vlastních slov podával žaloby na některá proticovidová opatření z pera úředníků pracujících pro vládu Andreje Babiše (ANO).

„Některé žaloby na opatření jsem sám podával. Některé dopadly úspěšně, jiné ne. Obecně mohu říci, že opatření, která shodí soud, jsou špatná,“ pravil Šalomoun.

Prozradil, že koaliční vládu ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN považuje za manželství z rozumu, ale věří, že půjde o úspěšný projekt, kterému se podaří posunout Česko kupředu. Jako budoucí ministr prý má už určitou představu, jak částečně prosekat právní džungli, ale tuto představu by rád probral nejprve s premiérem Petrem Fialou a s kolegy z vlády a pak teprve by s ní rád seznámil veřejnost.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …