Piráti jako bolševici, buzerace těch, kdo mají byty. Ostré výroky o „šmírování“ vašich elektroměrů

08.04.2019 19:17

Jak to funguje v hlavě levičáků, když jde o byty? Právě tento pohled nabízí mediální odborník Petr Štěpánek ve svém zamyšlení nad pirátským nápadem s elektroměry. Prý jsou Piráti „mladí bolševici, jejichž hlavní programovou náplní je boj za to, aby v gulazích byla wifina zadarmo“. A bez jim podobných by prý těchto problémů nebylo.

Piráti jako bolševici, buzerace těch, kdo mají byty. Ostré výroky o „šmírování“ vašich elektroměrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

Podle Štěpánka je celkem jedno, k jakému směru se levičák hlásí, zda je „socan, Zelený, Pirát či eurobolševik“. Uvažování je prý stejné. V případě bytů byla údajně vytvořena atmosféra, ve které se slovo developer stalo sprostým slovem, a developeři byli považováni div ne za zločince. „Protože chce vydělávat. A protože chce vydělávat, chce investovat a stavět, čímž ale ohrožuje čolky, chřástaly a žáby, rozuměj krajinu a přírodu obecně, což je nutné mu v zájmu záchrany světa a klimatu zatrhnout,“ vciťuje se Štěpánek do mysli progresivního levičáka.

Anketa

Co jíte raději?

93%
7%
hlasovalo: 5959 lidí

Následek je jasný, nestaví se a cena bytů stoupá spolu s nájmem. „A jak reaguje správný levičák? Myslíte, že přehodnotí přeregulovaná pravidla a kriminalizaci developerů?“ pokládá Štěpánek řečnickou otázku. Samozřejmě že nikoliv. Začne prý „buzerovat“ i majitele domů a bytů. „Vždyť co si to dovolují, že se svým majetkem nakládají, jak se jim zlíbí.“

Nápad Pirátů s elektroměry podle něj zavání stejnými praktikami z dob komunismu. „Máte moc velký byt? Šup, přidělíme vám podnájemníka. Máte prázdný byt? Tu máte romské nájemníky. A buďte rádi, že vám byt či celý dům nevyvlastníme.“ Štěpánek dodává, že v dnešní terminologii se tomu říká „demokratizace vlastnictví“, což je termín Jakuba Orta z již vyklizené Kliniky.

Levičák je podle něj člověk, který řeší problémy, jež by nevznikly a neexistovaly, kdyby je předtím sám nevytvořil. A od občanů a voličů za své pokrokové aktivity vyžaduje vděk a hlasy. „Má to neochvějnou logiku. Proč? Přece proto, že vaši důvěru, rozuměj – ty hlasy, potřebuje, aby vám mohl pomáhat. Ale nejenom hlasy. Potřebuje i vaše peníze. Proč? Inu, to je hloupá otázka. Přece proto, že taková pomoc něco stojí. Kdo by taky dobro páchal zadarmo, že?“ dodává sžíravě mediální odborník.

A dodává, že co selhalo v Moskvě, se teď připravuje v Bruselu. Výsledek bude prý stejný. „Protože socialista je člověk, který žije z toho, že vám z vašich peněz nabídne výpomoc pro případ nouze, do které byste se ovšem nebyli dostali, kdyby vám peníze nesebral, aby vám tu výpomoc mohl aspoň slíbit, což v žádném případě neznamená, že ji určitě dostanete,“ poskytuje definici. A na závěr přidává lehkou anekdotu o Pirátech. Jsou to prý mladí bolševici, jejichž hlavní programová náplň je, aby v gulagu byla Wi-Fi zadarmo.

Celý článek ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…