Piráti jsou bez práce, tak je čas psát analýzy... Komik komentuje rozvod Ivčy s Vítkem na spadnutí

06.11.2021 14:03 | Ze sítí

Dohady mezi Piráty a STANem budí pár dní před plánovaným podepsáním vládní koaliční smlouvy značnou pozornost. Předseda hnutí Starostů a nezávislých v posledních dnech horlivě odráží spekulace, že by mezi jeho stranou a Piráty bylo po volbách pnutí, jež by mohlo ohrozit jejich vládní spolupráci. Publicista a komik Luděk Staněk však ve svém pořadu na serveru Reflex.cz glosuje, že rozkmotření obou partají je na spadnutí.

Piráti jsou bez práce, tak je čas psát analýzy... Komik komentuje rozvod Ivčy s Vítkem na spadnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brífink po jednání koalic SPOLU a PirSTAN o harmonogramu povolebních vyjednávání

Publicista úvodem svého pořadu Události Luďka Staňka zmiňuje výrok Matěje Stropnického, že se „Piráti se vstupem do vlády vydají na sebevražednou misi“. Staněk k tomu přidává vzkaz: „Víš co, Matěji? Drž hubu. Fakt drž hubu. Jediná reálně osvědčená sebevražedná mise v české politice je, dát si tebe na kandidátku,“ rýpl do Stropnického, který v podzimních volbách kandidoval v Praze za ČSSD. „Tak už, proboha, drž hubu... fakt,“ zopakoval se zoufalým výrazem.

„Obě demokratické koalice, které se před volbami utvořily, byly od začátku terčem ostré kritiky. Babiš tvrdil, že se jedná o podvod na voličích. A Jan Hamáček predikoval, že se po volbách hned rozpadnou. Je to vtipné, když vezmeme v potaz, že pro podvody je souzený Babiš a jediný, kdo se po volbách zatím rozpadl, je Jan Hamáček,“ pokračoval publicista.

  • Původní zdroj ZDE

Následně Staněk zhodnotil, jak si koalice SPOLU a PirSTAN v současnosti stojí: „Tohle bizarní uskupení oproti všem predikcím působí zatím poměrně bytelně,“ řekl na adresu koalice SPOLU. „Odéeska díky hlasům lidovců z vesnic a topkařům z Nerudovky těsně vyhrála volby. Ti dva mrzáci se díky ní bezpečně dostali do Sněmovny a nyní si rozdělují ministerské posty,“ dodal.

Mnohem zajímavěji se však vyvíjí love story Pirátů a Starostů. „Piráti zaplatili Starostům kampaň, která je vytáhla ze 6 poslanců na 33, bylo to však na pirátský úkor, sami klesli z 22 mandátů na záporná čísla, což je pochopitelné trochu nasralo. Jelikož řada z nich má najednou na rukou spoustu nečekaného volna, tak si dělají všelijaké analýzy, a z těch jim vychází, že je asi tak trochu ojebali,“ shrnuje v kostce Staněk.

Co po tomto rozkmotření bude následovat? „Koalice Pirátů a Starostů má ve formované vládě obsadit sedm křesel, čtyři připadnou Starostům a tři Pirátům. Když vezmete v potaz, že to měla být Pirátů koalice a před volbami padlo, že poměr ministerstev bude 2:1 pro Piráty, tak to přece jen maličko zabolí. Zatím je tedy nejasné, že vyjednané vládní angažmá Pirátské fórum Bartošovi schválí.“

Ať budou Piráti nakonec ve vládě, nebo v opozici, čekají je perné čtyři roky. Pak ale přijdou další volby a Piráty podle něj „čeká jedinečná příležitost – najmout si Matěje Stropnického,“ poznamenal Staněk s pobavenou ironií.

Láskyplné spojení Pirátů a Starostů a bromance Víta a Ivana má pořádné trhliny. „Bartoš a Rakušan spolu táhli do boje za lepší a spravedlivější svět. Cestou si vzájemně vyměňovali komplimenty. Do jejich pevného přátelství zasáhla nemilosrdná ruka osudu, která držela propisku a kroužkovala Starosty, což měli být původně outsideři společné koalice. Nakonec ale Piráti vyloženě pohořeli,“ vypráví Staněk dál příběh koalice PirSTAN.

Zmíněná interní analýza Pirátů konkrétně tvrdí, že Starostové vyzývali ke kroužkování a tím porušili koaliční dohodu. „Obě strany tak začaly zatápět pod kotlem. Na řadu přišlo slovní urážení a shazování protihráče,“ podotýká Staněk na závěr, že koalice PirSTAN se po volbách rozpadá a samotní členové už mluví o rozvodu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…