Piráti, s tímhle kandidujete? Hvězda pražských levičáků rozzuřena zastáncem tradiční rodiny

20.09.2021 19:30 | Ze sítí

Spolupředsedu politického hnutí Budoucnost Filipa Hausknechta zarazila slova kandidáta do PSP ve Zlínském kraji Ziggyho Horvátha (STAN), pro nějž je problémem případná adopce homosexuálními páry. Ptá se, co na to říkají Pirátská strana a STAN.

Piráti, s tímhle kandidujete? Hvězda pražských levičáků rozzuřena zastáncem tradiční rodiny
Foto: Archiv PL
Popisek: Písničkář a občanský aktivista Zbyněk Ziggi Horváth

„Co na to Pirátská strana a STAN? Podle politika hnutí STAN Horvátha (kandidát do PSP ve Zlínském kraji) je problém právě zmíněná adopce. Sám je zastáncem tradiční rodiny, tedy té, kde je muž a žena,“ píše Hausknecht na svém twitterovém profilu. 

Reaguje tak zřejmě na slova Horvátha v pořadu Divoká karta na CNN Prima NEWS, kdy Horváth zdůraznil, že ve věci uznání manželství pro homosexuály je konzervativní a staví se proti adopci homosexuálními páry.

Toto téma – zrovnoprávnění manželství pro gaye a lesby, rozvířilo i vody v druhé koalici SPOLU. A to proto, že v závěru minulého týdne oznámil předseda lidovců Marian Juečka, že zrovnoprávnění manželství pro gaye a lesby nesmí v případné koalici ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN projít. A to ani jako poslanecký návrh. Vyvolal tím bezmála bouři u Pirátů a nepochválili ho ani kolegové v koalici SPOLU, tedy kolegové z ODS a TOP 09. Jurečka vzal během víkendu svá slova zpět, zdůraznil, že nechce ohrozit možnou budoucí vládu dvou opozičních koalic.

„S odkazem na včerejší rozhovor chci všechny ujistit, že rozhodně nebudeme bourat šanci na změnu v naší zemi. Česká republika ji potřebuje, stejně jako potřebuje vládu, která se dokáže shodnout na těch největších problémech země a řešit je. Někdy se během rozhovoru nepodaří všechno dobře vysvětlit, a to moje včerejší vyjádření patří mezi ně. V otázce manželství pro všechny platí již v minulosti deklarované, co jsme za SPOLU řekli, a to že bude každý poslanec hlasovat podle svého uvážení,“ zdůraznil na Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…