Piráti si počátkem ledna zvolí vedení, Bartoš chce pokračovat

27.11.2017 11:46

Piráti si na počátku ledna zvolí nové vedení. V čele strany chce pokračovat dosavadní předseda Ivan Bartoš, který Piráty letos poprvé dovedl do Sněmovny. Informovala o tom dnes mluvčí Pirátů Karolína Sadílková. Volba pětičlenného republikového předsednictva vyplývá ze stanov strany, podle nich se musí uskutečnit do tří měsíců od voleb do Sněmovny.

Piráti si počátkem ledna zvolí vedení, Bartoš chce pokračovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš

„Z mého pohledu je naprosto zásadní, aby předseda strany byl zároveň v Poslanecké sněmovně, a to jak z důvodů praktických, tak zcela pragmatických – předseda strany a přednostní právo vystupování na plénu,“ uvedl v tiskové zprávě Bartoš. O podporu požádal stranickou organizaci v Libereckém kraji, odkud pochází, do jednání celostátního fóra o ni bude žádat ještě v dalších krajích.

Kromě Bartoše jsou v pětičlenném předsednictvu Pirátů místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal, předseda poslaneckého klubu strany Jakub Michálek, poslanec Mikuláš Peksa a Martin Šmída.

Celostátní fórum Pirátů je svoláno do Brna na první lednový víkend. Jednání nejvyššího stranického orgánu by mělo být dvoudenní, pokud však bude volba rychlejší, než se předpokládá, uskuteční se v neděli schůzky pracovních skupin.

Celostátního fóra Pirátů se účastní každý člen strany. Většina jeho jednání se koná na internetu, podle stanov se ale přinejmenším jednou ročně musí uskutečnit i fyzické setkání celostátního fóra. Na těchto zasedáních se volí vedení a uskutečňují se zásadní hlasování, například o změnách stanov.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…