Piráti žádají od Babiše omluvu. Jestli ne, přijde žaloba

04.06.2021 14:38

Premiér Andrej Babiš může čelit další žalobě. Předžalobní výzvu mu zaslali Piráti kvůli tomu, co o jejich straně řekl ve čtvrtek v Poslanecké sněmovně.

Piráti žádají od Babiše omluvu. Jestli ne, přijde žaloba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Návrh na vyslovení nedůvěry vládě ČR. Komunisté opustili jednací sál

Předžalobní výzva vyzývá premiéra Babiše, aby se omluvil za to, že prý o Pirátech šířil lži. Konkrétně jde o jeho výroky o migrační politice Pirátů.

Zejména Piráty pobouřila premiérova slova, že Piráti chtějí zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty.

Andrej Babiš v Poslanecké sněmovně reagoval na záměr Pirátů zajistit „zodpovědné řešení migrace“. „Já dobře vím, co se skrývá za tím „zodpovědným řešením migrace“. Přijmeme uprchlíky bez kvót a dobrovolně. Nějaká tisícovka nebo dvě Afghánců a Pákistánců nás přece nezabije. To zvládneme, asi si myslí Piráti,“ řekl premiér poslancům.

Připomněl starší slova předsedy Pirátů Bartoše, že by si přál svět bez hranice a migrace je přirozená věc. Bartoš se hájí, že to řekl ve svých 29 letech a od té doby názory změnil.

„Dnes to vysvětluje tak, že prozřel a že to byla mladická nerozvážnost. Je zajímavé, že v roce 2016 ale byl na demonstraci, kde vítal uprchlíky. To mu bylo 36 let. O sedm let později. Asi taky nerozvážnost. Dnes je mu 41 let a docela se děsím toho, co budete dělat za nerozvážnosti příště. Opakuji, my v Česku nechceme žádný multikulturní ekofanatický Pirátostán,“ zaznamenali stenografové premiérova slova.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…