Pirátka: Lži se o nás šíří. Babiš se nás bojí. Teď to rozjedeme!

18.08.2021 7:21

První místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová se rozpovídala pořádně od plic. Spousta lidé o nás šířila spoustu lží. Andrej Babiš (ANO) se nás bojí. Teď nás čeká neskutečná tour, teď to rozjedeme!

Pirátka: Lži se o nás šíří. Babiš se nás bojí. Teď to rozjedeme!
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Poslankyně Olga Richterová (Piráti) má rodinu, děti a i tak zvládá věnovat nemalé množství času politice. Za koalici Pirátů a Starostů vede kandidátku v Praze. V rozhovoru pro CNN Prima News oznámila, že teď to Piráti a Starostové pořádně rozjedou.

„Horká fáze kampaně z mého pohledu začíná teď. Já jsem zatím věnovala veškerou energii práci ve Sněmovně, protože pořád byly schůze a byla tam témata, na kterých mi velmi záleželo. Teď máme naplánovanou neskutečnou tour po krajích, jdeme do toho s plným nasazením. Současně je dobré připomenout, že se o nás v posledních měsících šířila spousta lží, to samozřejmě také zafungovalo jako odstrašení. Lži šíří ti, kteří se nás bojí,“ poznamenala Richterová.

Když měla konkrétně říct, kdo se Pirátů bojí. Zmínila šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který se podle novinářky Sabiny Slonkové snaží najít nějakou špínu na kolegu Richterové v koalici Pirátů a Starostů Víta Rakušana.

„A co se týče odrážení úplných lží – v situaci, kdy premiér vlastní značnou část mediálního prostoru, je to něco, s čím bojujeme, jak nejlíp umíme, ale hřiště není úplně rovné,“ konstatovala.

Dodnes kroutí hlavou nad tím, že byli Piráti a Starostové kritizováni za to, že mají mezi lídry kandidátek pro sněmovní volby jedinou ženu. Bylo by mnohem lepší pomoct ženám skloubit péči o rodinu a profesní život. Proto Piráti a Starostové přichází s konceptem profesionálního hlídání dětí, na které by přispíval stát. Takovýto model již funguje v Německu, v Rakousku nebo v Dánsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…