Pirátské volby předsedy: Bartoš postupuje, „Janka komunistka“ má smůlu

08.01.2022 13:03 | On-line

Piráti se ve volbě vedení strany vyjádřili pro svého dlouholetého předsedu Ivana Bartoše, kterého volilo 728 hlasujících. Místopředsedkyně strany Jana Michailidu, která vyvolala rozruch svým přihlášením se ke komunistické ideologii, v hlasování neuspěla. Do dalšího kola postupuje i senátor Lukáš Wagenknecht.

Pirátské volby předsedy: Bartoš postupuje, „Janka komunistka“ má smůlu
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti)

Anketa

Jste pro zrušení Benešových dekretů?

1%
98%
hlasovalo: 20548 lidí

Hlasovalo celkem 929 členů strany, k postupu do druhého kola byla třeba nadpoloviční většina.

Po Bartošovi dostal nejvíce hlasů senátor Lukáš Wagenknecht, pro nějž hlasovalo 484 hlasujících. Někdejší místopředsedkyně strany Jana Michailidu získala pouze 285 hlasů.

Kandidátka na předsedkyni strany prohlásila, že její vnitřní přesvědčení „je komunistické ve smyslu původním, demokratickém“.

Dnes se k tomuto vyjádření doplnila, že jí mrzí negativita, kterou tento její názor způsobil. „Na závěr bych chtěla říct, že mě velice mrzí, že moje sdělení utopického snu o demokratické, kooperativní a vzájemné společnosti způsobilo mnoha lidem velkou negativitu v jejich životech,“ prohlásila.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Bartoš před hlasováním v projevu označil výsledek loňských sněmovních voleb za neúspěch z pohledu pirátských cílů i ideálů a přihlásil se ke své vině za neúspěch strany.

Wagenknecht řekl, že se kandidovat rozhodl na základě výsledků voleb i kvůli tomu, jak vypadala koaliční jednání. Za své priority označil Wagenknecht svobodu slova, transparentnost či podporu drobného a středního podnikání.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…