Pitrův parťák Provod píše Reportáž z rakve. I o Gottově vile

16.08.2010 14:45

Příběh jevanské luxusní vily nedává spát jeho bývalému vlastníkovi Provodovi. Ten stále tvrdí, že ho o ni připravil zpěvák Gott, informuje časopis Týden.

Pitrův parťák Provod píše Reportáž z rakve. I o Gottově vile

Velice spletitá je historie vlastnictví vily v Jevanech, která byla dlouhá léta spojována se zpěvákem Karlem Gottem, přestože ji Zlatý slavík prodal už v roce 1984 Miroslavu Provodovi. „Tehdy jsem si vilu nemohl koupit legálně, to by bylo podezřelé, protože jako programátor bych si na ni nikdy nevydělal. Tak jsme se interně domluvili na koupi skryté," uvádí Provod v připravované knize Reportáž z rakve.

První čarou přes rozpočet bylo pro Provoda to, že v roce 1986 putoval na tři roky za mříže, protože se živil dovozem digitálních hodinek a elektroniky, což bylo v rozporu s tehdejšími zákony. „Při jedné návštěvě ve vězení jsem manželce řekl, aby vilu v Jevanech prodala. Chtěl jsem, aby rodina byla zabezpečená, když už je její živitel za mřížemi," přidává Provod další dílek do komplikované skládačky.

Znalec posudek zmanipuloval, a tím roztočil kolotoč následných pří

Znalec tehdy odhadl dům na 6,1 milionu korun a za tuto cenu jej od Gotta koupil státní podnik Narex. Zpěvák se poté s Provodem vyrovnal, a tím se mohla situace kolem vily definitivně vyřešit. Ale znalec prý podle tehdejších pravidel posudek zmanipuloval a putoval do vazby. Transakce se stala neplatnou a vila i peníze se měly vracet - dům papírově do majetku Karla Gotta a peníze na účet Narexu.

Ale než se všechno stihlo zařídit, přišel listopad 1989 a začala platit nová pravidla. Pokud se dvě strany dohodnou, není nutné mít pro prodej nemovitosti znalecký posudek. Dům tedy zůstává v majetku Narexu. Jenže Provod, který se dal v devadesátých letech dohromady třeba s podnikateli Tomášem Pitrem a Františkem Mrázkem, už o něj zase stojí a rozběhnuté soudní řízení chce dotáhnout do konce.

Gott si vilu od Narexu koupil mimosoudně zpět

Ale kvůli tomu, že před listopadem byla jeho vila psána na Gotta, musí tak činit zpěvákovým jménem. Soud se vlekl léta, až se Provod v roce 1998 z televize dozvěděl, že Gott získal dům od Narexu zpět za devět milionů korun. „Karel Gott v té době bez mého vědomí soud zrušil a dům mimosoudně koupil od Narexu zpět," stěžuje si ve své knize Provod.

Podle něj byla v té době hodnota nemovitosti kolem dvaceti milionů. Později už se zpěvák vydával za výhradního a právoplatného vlastníka vily, než ji prodal Janu Moťovskému. Nový majitel v ní otevřel muzeum Gottland, ale z jejího vlastnictví se dlouho netěšil. Před dvěma lety za záhadných okolností zmizel.

Čtěte také:

Provod k Pitrovi: On je dravec, ale nedělá nezákonné věci 

Karel Gott: Velké peníze, to je politika. Prezidentem být nechci 

Vsaďte si na vydání Pitra. Bookmakeři české justici nevěří 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…