Plné ulice, Fialo. Exkrement. Premiér schytal zlé varování

10.03.2022 13:49 | Ze sítí

Vlastimil Veselý ze Společnosti pro obranu svobody projevu varuje vládu Petra Fialy, že pokud nezačne rychle aktivně řešit růst cen energií a pohonných hmot, čekají je na jaře „plné ulice“. Veselý vládě radí, aby snížila spotřební daň na pohonné hmoty, snížila DPH na elektřinu nebo jednala na úrovni EU o zásadních změnách Green Dealu.

Plné ulice, Fialo. Exkrement. Premiér schytal zlé varování
Foto: Archiv VV
Popisek: Ing. Vlastimil Veselý, Ph.D., MBA, specialista na informační a komunikační technologie se zaměřením na internet a digitální obsah

Veselý reaguje na včerejší rozhodnutí vlády, která odmítla zastropování cen pohonných hmot i energií a místo toho představila svůj „ropný trojlístek“, ve kterém je například zrušení silniční daně nebo přimíchávání biopaliv do nafty.

„Také jste byli včera zvědaví, jaká opatření vláda přijme, aby zamezila energetické chudobě, která může brzy hrozit většině populace? Na rozdíl od většiny zemí EU má u nás jasný signál strategické komunikace podobu zapáchajícího exkrementu,“ spustil ostře Veselý na svém facebooku.

„Pravicoví libertariáni budou jistě varovat, že zastropování cen energií nebo pohonných hmot není tržním řešením. Proto připomínám návrhy ekonomů a odborníků na energetiku, která jsou už dávno na stole a která naopak stavějí na zastavení tržních deformací ze strany EU,“ píše Veselý a radí vládě konkrétní řešení krize.

Navrhuje například snížení ceny energií zastavením dotací na obnovitelné zdroje nebo tím, že se na německé burze budou prodávat jen přebytky české elektřiny. Dále by se podle Veselého měly zastropovat uměle zvyšované ceny unijních odpustků, případně by se mělo úplně vystoupit ze systému emisních povolenek.

Veselý navrhuje také snížení spotřební daně na pohonné hmoty, snížení DPH na elektřinu a v neposlední řadě také jednání o zásadních změnách Green Dealu nebo úplné pozastavení jeho platnosti.

„Jasně, vyvěsit vlaječku a přebarvit si logo je snazší. Média zatleskají a na jednáních v Bruselu z toho nehrozí mrzení. Ale prioritou vlády mají být zájmy českých občanů, nikoho jiného. Místo toho si pětikoalice zřizuje poradce pro dezinformace a vyhrožuje kverulantům cenzurou. S takovým přístupem je čekají na jaře plné ulice,“ varuje Fialův kabinet Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…