Po dobu Babišovy dovolené ho bude zastupovat Schillerová

27.07.2019 18:15

Premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš svěří v době své dovolené úřad vicepremiérce a ministryni financí Aleně Schillerové (za ANO). Uvedl to na dotaz ČTK. Plánuje cestu do Řecka a Francie, na dovolené stráví dohromady dva týdny. Vládní prázdniny začnou k 1. srpnu, první jednání po dovolené Babiš svolal na 26. srpna. Už před tímto datem ale bude zpět v premiérském úřadu.

Po dobu Babišovy dovolené ho bude zastupovat Schillerová
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová

„Pověřím paní Schillerovou, protože ona už na týden na dovolené byla a bude tu z vicepremiérů nejdéle,“ uvedl Babiš. Žádnou důležitou agendu premiér nenechá otevřenou. „Není co řídit, kdyby něco bylo potřeba podepsat, tak může,“ uvedl k úkolu, který bude Schillerová mít.

Na prvním zasedání kabinetu vláda podle Babiše schválí českého kandidáta na eurokomisaře tak, aby týž den návrh putoval do Bruselu, který tento den stanovil jako poslední termín pro podávání kandidatur. I když premiér mluvil o tom, že by mohl nabídnout i dvě ženy, favoritkou je podle jeho slov dosavadní eurokomisařka Věra Jourová. Aby návrh posvětil i zahraniční výbor Sněmovny, požádal Babiš o jeho svolání na 26. srpna.

O portfoliu českého eurokomisaře bude Babiš jednat v pondělí v Bruselu s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou. Jourová je nyní eurokomisařkou spravedlnosti, ochrany spotřebitele a rovných příležitosti mužů a žen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…