Po vítězství Marine Le Penové přichází vzkaz: Je to vážné

07.12.2015 7:10

Bouřka ve Francii. Tak by se dal nazvat výsledek prvního kola regionálních voleb, v němž zvítězila krajně pravicová Národní fronta Marine Le Penové. V šesti z celkových dvanácti kontinentálních regionů kráčí Národní fronta do druhého kola. To se uskuteční 13. prosince a ostatní strany už sotva uspějí výtah s lepenisty zastavit, píše server Altpress.cz.

Po vítězství Marine Le Penové přichází vzkaz: Je to vážné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marine Le Pen

Klasická konzervativní a liberální pravice (Republikáni, Modem, UDI a jejich spojenci) zabodovala pouze ve čtyřech krajích, ale i to je relativní vítězství, levice naopak propadá. Socialisté totiž získali jen dva regiony a Levicová strana a komunisté dokonce do druhého kola ani nepostoupili. 

„Francie o víkendu neotřásla jen sama sebou, ale Evropou, jejíž historii vždy spoluvytvářela,“ konstatuje server Altpress.cz.

Původní text čtěte ZDE.

Výsledků ve Francii si všímá i šéfredaktor serveru NeviditelnýPes.cz Ondřej Neff ve svém komentáři. „Blýská se nad Británií a regionální volby ve Francii přinesly temná mračna zase z jiné strany,“ píše Neff.

„Jsou to jednak výsledky předběžné, jednak volby jsou dvoukolové a v nich vítěz prvního kola někdy dopadá podle rčení ‚první vyhrání z kapsy vyhání‘. Nicméně poselství je jasné – národní smýšlení není mrtvé a jeho úspěch na jednom místě zakládá podmínky pro úspěch na jiném místě,“ konstatuje Neff s tím, že vítězství Marine Le Penové ukazuje, že doby veselých levicových experimentů jsou ohroženy stahujícími se mračny. 

Původní text čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…